Lady Gaga megérkezik a sydneyi repülőtérre 2011. július 9-én

Ezek az előjogok illetik a sztárokat a reptereken

Egy légiutas-kísérő megosztotta a tapasztalatait azzal kapcsolatban, milyen előjogaik vannak a hírességeknek a reptereken.


A többi utas gyakran nem tudja, hogy ugyanazokon a járatokon utazik, mint egy-egy híresség, mondja a Sun cikkében egy légiutas-kísérő.

„Az egyszerű válasz az, hogy ha egy bizonyos státuszú ember vagy, akkor hihetetlenül jól bánnak veled a repülőtéren.”

Bár az általános szabály az, hogy hosszú távú járatok esetén három órával a felszállás előtt kell kiérni a reptérre, ez a szám jelentősen csökken, minél híresebb valaki.

Ha valaki megkérdezi, hogyan cselezhetné ki a sorban állást a repülőtéren, a légiutas-kísérő válasza mindig ugyanaz:

„legyél A-listás.”

Néha a legnagyobb hírességek mindössze 10-15 perc alatt, dupla gyorsasággal jutnak át a repülőtéri ellenőrzésen. Bár az ő csomagjaikat is átvizsgálják, mint minden más utasnak, rendszeresen egy külön bejáraton át, sokszor egy reptéri kocsin keresztül viszik őket egy biztonsági területre, ahol a saját külön sávjukban vizsgálják át, majd vezetik őket a repülőgéphez.

Ugyanez a helyzet a célpontra érkezéskor is. Gyakran sietnek át a vámon, és a lehető leghamarabb kiviszik őket a repülőtérről, hogy senki ne lássa az érkezésüket, magyarázza a légiutas-kísérő.

Általában ők az elsők a repülőgépen, így senki sem látja őket beszállni, és sokan inkognitóban jelennek meg, hogy ne ismerjék fel őket.

„Néha nevetségesen néznek ki, parókával és napszemüveggel, amelyek úgy tűnik, csak felhívják magukra a figyelmet, ahelyett, hogy segítenének elkerülni a lebukást. De meglepődnél, milyen jól működik ez néha. Láttam már olyan embereket, akik hatalmas filmsztárok mellett ültek az első osztályon, és észre sem vették. Ez néha elég vicces”

A légiutas-kísérő elmondása szerint a repülőgép személyzete mindig nagyon diszkrét a hírességekkel, nagyon udvariatlan és szakszerűtlen lenne, ha másképp bánnának velük.

Valójában nekünk és a repülőtérnek is jobb, ha így bánunk velük, mintha a szokásos repülőtéri várakozási rendszeren kellene átmenniük.

Ugyanez lenne a helyzet, ha az emberek tudnák, hogy egy-egy sztár velük egy repülőn ül.

Néha az emberek megtudják, és hirtelen rengetegen akarnak bejönni az első osztályra, hogy megpillanthassák őket. Néha nagyon szívélyesek, és örömmel pózolnak néhány kép erejéig a rajongóikkal. Legtöbbször azonban csak azt szeretnék, ha békén hagynák őket, ami teljesen érthető. Éppen ezért a légitársaságok és a repülőterek minden módon segítenek nekik elkerülni ezt a káoszt, mert végső soron ez mindenkinek előnyös, nem csak a hírességnek.