Kate Middleton és Vilmos herceg

Kate Middletonnak ezért nem szabad viselnie a családi ékszereket​

Bár Vilmos hercegék esküvője már több mint tíz éve volt, Katalin fején mégis nagyon ritkán lehet tiarát látni. Sokaknak lehet, fel sem tűnik, de jelentős oka van, hogy Cambridge hercegnéje miért nem hordhatja többször a becses ékszereket a beházasodása óta.


A hagyományok szerint egészen az esküvőig nem hordhatott volna tiarát, ugyanis azokat csak házas nők viselhetik, vagy olyanok, akik valamilyen módon a családhoz tartoznak. Az egyetlen kivétel a szabály alól, amikor a menyasszonyok kölcsönkérik az ékszereket esküvőjük napjára. Middleton erre az alkalomra a Cartier Halo tiarát választotta.

Mióta hivatalosan a család része, könnyebben hozzáférhet a koronaékszerekhez is. A különleges jogosultság ellenére az esküvő óta csupán pár alkalommal lehetett a fején látni bármelyik gyémántékszert. Ez az etikett miatt alakult így.

A fejdíszt nem szabad este hat óra előtt viselni, így a legtöbb rendezvény kiesik a lehetőségek közül. Ezen kívül kizárólag a "white tie" dresszkóddal ellátott eseményekre szabad felvenni, melyek a legelegánsabb rendezvények, és szmokingot és estélyi ruhát követelnek meg — írja a Marie Claire. Ilyen alkalom volt például 2013-ban a Buckingham-palota éves diplomáciai fogadása, majd 2015-ben a kínai elnök tiszteletére rendezett bankett.

Kate Middleton idáig három becses darabot hordott: az esküvői kiegészítőjét, a Lotus Flowert — Margit grófné kedvencét — és Diana hercegné Lover's Knot nevezetű tiarája.


Nyitókép: Instagram/theduchess_kate