Pozsony látképe

Íme, a világ legunalmasabb városai, köztük egyik szomszédunk is

Bangkok városi fényei, Párizs varázsa és történelme, Tokió lenyűgöző kultúrája – a legtöbb népszerű turistaváros egyszerűen minden pillanatban lenyűgözi látogatóit. Azonban létezik egy másik oldal is: az egyhangúság és az unalom birodalma. A legunalmasabb városokat listázta a The World Bucket List, és van köztük egy nagy meglepetés is.


Néhány városon nem lepődünk meg, hiszen már a nevükből is süt az unalom: ilyen az oregoni Boring, az ausztráliai Bland vagy a skót Dull. A listán viszont találunk egy nagy meglepetést is: a pisai ferde torony hírneve ellenére Pisa is ott van a világ legunalmasabb városai között, a negyedik helyen.

a pisai ferde torony

Fotó: Unsplash

Míg Pisa kétségtelenül híres az ikonikus ferde toronyról, a város többi része nem igazán tudja elkápráztatni a látogatókat. Miután mindenki elkészítette a toronyról a kötelező pillanatképet, a turisták azon kapják magukat, hogy még több érdekes látnivaló után vágyakoznak.

Mivel Pisa egyetlen ikonikus nevezetességre támaszkodik, a városból hiányzik az a változatosság, ami ahhoz szükséges, hogy leküzdje az Olaszország egyik legunalmasabb városának címkéjét.

Pozsony utcak\u00e9pe

Fotó: Unsplash

A listára egyik szomszédos országunk fővárosa is felkerült, mely a harmadik helyet érdemelte ki. Pozsony, Szlovákia fővárosa történelmi óvárosa kétségkívül bájos, de kisvárosi hangulata hozzájárul ahhoz, hogy az egyik kevésbé élénk európai főváros hírében áll.

Kevés nagyobb látnivalója és nyugodt tempója miatt a város nem elégíti ki azt az izgalomvágyat, amelyet az utazók egy fővárosban keresnek.

St. Petersburg, Florida

Fotó: Unsplash

Éppenhogy csak lecsúszott a dobogóról a floridai St. Petersburg. Míg az állam maga a napsütés és az izgalom szinonimája, a város egyáltalán nem tükrözi ezt a lelkesedést. A nyugdíjas közösség hangulata és a változatos látnivalók hiánya mind hozzájárulnak a helyezéséhez.

Lubbock, Texas

Fotó: Shutterstock

A texasi Lubbock minden más várost maga mögé utasított az unalmassági listán. A magányos csillagállamból hiányzik a tipikus texasi hangulat. A hatalmas síkságok és a jellegzetes látnivalók hiánya a rutin városává teszi.

​A lista első tíz helyén az alábbi városokat találjuk:

  1. Lubbock, USA
  2. St. Petersburg, USA
  3. Pozsony, Szlovákia
  4. Pisa, Olaszország
  5. Hatfield, Anglia
  6. Helsinki, Finnország
  7. Birmingham, Anglia
  8. Santiago, Chile
  9. Mesa, USA
  10. Ottawa, Kanada

Forrás: The World Bucketlist

Nyitókép: Unsplash