A dubaji Kempinski Floating Palace

2023-ban nyílik a világ első úszó szállodája

A dubaji Kempinski Floating Palace vendégeinek egészen különleges élményben lehet részük.


A luxusszálloda különlegessége, hogy a vízben úszik, melyet tizenkét, szintén vízi luxusvilla vesz körül, írja a Hamu és Gyémánt. A 2023-ban megnyíló, Dubaj egyik legexkluzívabb partszakasza mellett, a Jumeirah Beach Roadon horgonyzó, 156 szobás és lakosztályos szállodába a vendégeket motorcsónakkal szállítják, vagy közvetlenül saját hajójukkal tudnak érkezni.

Az akár tizenhat jachtot is befogadó jachtparkoló fedélzet melletti, összekapcsolt úszó helikopterleszálló azonban még azt is lehetővé teszi, hogy a vendégek akár helikopterrel érkezzenek.

A négy részből álló szálló főépületét középen egy üvegpiramis köti össze, és egy ötcsillagos szálloda minden luxusát kínálja, az exkluzív gourmet éttermektől, bároktól, spa-tól, medencéktől kezdve a butikokon át a bankettterekig, valamint annak lehetőségét is biztosítja, hogy még nagyobb jachtok is ki-be hajózhassanak a szálloda közepén.

A tizenkét, pontonokkal összekötött luxusvilla részben eladó, de a szálloda vendégei számára is bérelhető, és a szálloda összes szolgáltatását igénybe vehetik. Minőségi és elegáns kialakítású, két szintes, tetőterasszal és végtelenített medencével ellátott, tizenkét, egyenként két, három vagy négy hálószobás villa, személyzeti és személyzeti szobák, valamint beltéri és kültéri nappalik jellemzik a luxushajókat, amelyek nagy panorámaablakokkal és az intelligens otthonok minden technikai felszereltségével rendelkeznek.

A legfeljebb hat tengeri mérföldes sebességgel hajózó villák napelemekkel vannak felszerelve, és környezetbarát módon tervezték őket.

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2023-tól kezdve ilyen első élményt kínálhatunk vendégeinknek Dubajban, ötvözve a desztináció high-tech város hírnevét a Kempinski Hotels időtlen európai eleganciájával. A Seagate Hajógyár rendkívül innovatív projektje nemcsak csúcstechnológiájával, hanem kifogástalan stílusával és dizájnjával is meggyőz

– mondta Bernold Schroeder, a Kempinski Group vezérigazgatója és a Kempinski AG igazgatótanácsának elnöke.

Nyitókép: Instagram / kempinski_floating_palacekempinski_floating_palace