Utazás a jövőben (illusztráció)

Holograminas és szívverés az útlevél helyett — ilyen lesz az utazás a jövőben

3D nyomtatott svédasztalos ételek, testalkathoz igazodó repülőgépes székek és szívveréssel pótolt útlevél. Egy vállalat jelentést készített egy csapat akadémikus és futurista segítségével, melyben megmutatják, hogyan nézhet ki az utazás 50 év múlva. Az eredmény egy sci-fi film világával ér fel.


A jelentés hátterében az easyJet áll. A tervük az volt, hogy bemutassák, milyen újítások és jövőbe mutató elképzelések valósulhatnak meg az utazás területén a következő 50 évben. Ehhez felkérték a szakértőket, hogy osszák meg legjobb elképzeléseiket a témával kapcsolatban. Johan Lundgren, az easyJet vezérigazgatója így nyilatkozott:

„Az innováció a DNS-ünkben van, és mindig kihívást jelent számunkra, hogy nagyban gondolkodjunk, és megvizsgáljuk, hogyan tehetnénk még könnyebbé az utazást az emberek számára Európa-szerte, mind a mai, mind az elkövetkező generációk számára. A biometrikus szívveréses útlevelektől kezdve az időutazásos nyaralási élményekig, az utazás 2070-ben valószínűleg nagyon más és izgalmas lesz."

Mindenekelőtt fontos megjegyezni, hogy a jövőben már nem kell majd útlevelekkel és személyes iratokkal vesződni. Minden embernek megvan a saját szívaláírása, mely a jövőben teljesen elég lehet a személyazonosításhoz. Így repülőtereken sokkal gyorsabban át lehet majd jutni az ellenőrzőpontokon.

Azt is érdemes megemlíteni, hogy 2070-ben már a poggyászunk miatt sem kell majd különösebben aggódnunk, hiszen bárhol új ruhákat készíthetünk majd magunknak 3D nyomtatás segítségével. A városokat akár történelmi kinézetükben is megtekinthetjük majd, hiszen a virtuális valóság addigra nagyon sokat fejlődik majd.

Az utazási módok tekintetében sokkal nagyobb kényelem vár majd mindenkire. A székek igazodni tudnak majd az emberek testalkatához, illetve a szervezet hőmérsékletéhez is. A taxikat repülésre képes járművek válthatják le, melyek felgyorsíthatják a közlekedést — olvashatjuk az Express cikkében.

A szállodákba érve hologramszemélyzet állhat készen arra, hogy teljesítse a vendégek minden kívánságát. A svédasztaloknál is bőven lehet újításokra számítani, hiszen a 3D nyomtatás lehetségessé teszi, hogy minden ember a saját rendelését villámgyorsan kézhez kapja, bármilyen fogásról is legyen szó.

Azoknak, akiknek az idegen nyelvek problémát jelentenének, van egy jó hírünk. A jövőben elérhetőek lesznek olyan eszközök, melyek a hallott beszédet azonnal lefordítják más nyelvekre, így a kommunikáció gördülékenyebben elindulhat két személy között.

Nyitókép: Shutterstock