Sorrento városa

Hova utazzunk márciusban? 7 kiváló opció a korai üdüléshez

Márciusban megindul az utazószezon, így további fantasztikus helyekre látogathatunk el a világ minden táján. Az alábbi cikkünkben hét olyan várost gyűjtöttünk össze, melyeket mindenképp érdemes beírni az útiterveink közé.


1. Málaga, Spanyolország

A kis spanyol város jelenleg reneszánszát éli, hiszen fejlődésének köszönhetően most már nem csak áthaladnak rajta a turisták, hanem egy teljes értékű üdülést lehet oda tervezni. A nyüzsgő szórakozóhelyek mellett elegáns és minőségi éttermek tartanak nyitva, az óvárosban pedig érdekes galériák és kézműves butikok találhatók. Mindezek mellett egy múzeumba is érdemes benézni, amit a település legismertebb szülöttjének, Picassónak szenteltek. Márciusban már kellemes az ottani időjárás, melyet a tengerparton élvezhetünk ki a legjobban.

2. Whistler, Kanada

A téli sportok szerelmeseinek muszáj ide látogatniuk márciusban, hiszen ilyenkor még sok hó van a pályákon, viszont már egyre szebb az idő és tisztább az ég. A mesebeli kilátást a fényképek és a videók sem képesek visszaadni, pedig mindenkinek látni kellene.

3. Madrid, Spanyolország

Márciusban a város leveti a téli bundáját, és egy csapásra megváltozik a hangulata. A településen kellemes 20 Celsius fok van ebben az időszakban, ami azt jelenti, hogy a turisták izzadtság nélkül körbejárhatják a múzeumokat, a dizájner butikokat, valamint a mesébe illő kastélyokat. A hagyományos éttermek finomságai mellett mindenképp érdemes betérni az újszerű gasztrobárokba is.

4. Maldív-szigetek

Bár a szigetország egész évben csodálatos, talán március a legkülönlegesebb az összes hónap közül, akkor lehet ugyanis legkönnyebben manta rájákat és cápákat megfigyelni a távolból. A látnivalók mellett természetesen nem szabad elmenni amellett sem, hogy a rekkenő hőséget egy saját partrésszel rendelkező házikóban a legkönnyebb elviselni.

5. Sorrento, Olaszország

Az igazi olasz hangulat talán itt legérezhetőbb az év első hónapjaiban. A pasztellszínű házak és az elszórt paloták szinte filmbe illő panorámát nyújtanak, az árusok pedig minden kis utcácskában kínálják a sorrentói gyümölcsökből készült italkülönlegességeket.

6. Delhi, India

Delhi egyik \u00e9p\u00fclete

Fotó: Unsplash/Ankit Sharma

A tavaszi ünnepségek Indiában a leglátványosabbak, különösen a fővárosban, Delhiben, ahol a partokat elözönlik a DJ-k és utcai ételárusok. A ruhákat tönkretévő, szivárványos porral teli mulatságok után mindenképp megéri felfedezni a város bazárjait és üzleteit, valamint a helyi különlegességeket.

7. Las Vegas, USA

A bűn városa sosem alszik, ezt pedig egész évben tapasztalhatják az utazók. A kaszinók, szórakozóhelyek és bárok mellett természetesen rengeteg látványosságot is fel lehet fedezni, hiszen Vegas a fényűzésről és a különleges építészetéről is híres. Mindezek mellett több múzeum is várja a kultúrára éhes turistákat, többek között a Maffia Múzeumba betérve végigkísérhetjük a maffia történetét, a Neon Múzeumban pedig a legkorábbi szállodák és kaszinók retro, megmentett feliratait mutatják be.