Amszterdam

5 gyönyörű hely Európában, ahová ősszel érdemes utazni

A nyár véget ért, viszont ősszel is bőven akadnak utazási lehetőségek. Számos olyan hely van Európában, melyek ebben az évszakban a legszebbek, az élményt pedig különleges, szezonális programokkal is fokozni lehet. Alábbi cikkünkben ilyen lehetőségek közül gyűjtöttünk néhányat.


1. Madeira

Madeira

Fotó: Unsplash/Colin Watts

Egy kicsit eltávolodva a megszokott őszi látványvilágtól és időjárástól, a Marokkótól nyugatra fekvő Madeira-ban szeptemberben van a legmelegebb. A szubtrópusi éghajlatnak köszönhetően a portugál szigetcsoportnak gazdag a növény- és állatvilága, így a látogatók közelebb kerülhetnek a természethez.

Még jobb betekintést csak akkor kaphatunk, ha októberben megyünk, ugyanis akkor veszi kezdetét az éves Virágkarnevál.

2. Amszterdam

Amszterdam

Fotó: Unsplash/Azhar J

Amszterdam különösen szép ősszel, amikor a színes levelek belepik az apró, macskaköves utcákat. Külön emeli a hangulatot, hogy a korábbi sötétedés miatt káprázatos megvilágítást nyújtanak a díszes ablakokban meggyújtott mécsesek.

Az ősz ebben a városban a zenéről is szól, hiszen az Amsterdam Dance Event októberben indul. Egészen novemberig electro, house és techno bulikra lehet elmenni, onnantól viszont a kultúráé a főszerep. Az év utolsó előtti hónapjában kerül sor a Museumnachtra, vagyis a Múzeumok Éjszakájára, melyen Amszterdam 55 legjobb múzeuma nyitja meg kapuit a nagyérdemű előtt.

3. Antwerpen

Antwerpen vas\u00fat\u00e1llom\u00e1sa

Fotó: Shutterstock

Vonatos utazás esetén Európa egyik legszebb pályaudvarára, az Antwerpen Centraalra lehet megérkezni, melynek olyan a látványa, mint egy jól megkomponált Wes Anderson-film díszlete. A másik bónusz a településsel kapcsolatban, hogy híres divatfőiskolájának köszönhetően a kontinens leginnovatívabb tervezőinek és butikjainak ad otthont. Vásárlásra fel!

4. Cheltenham

Cheltenham

Fotó: Shutterstock

Egészen a 18. század óta özönlenek a látogatók Cheltenhambe. Régen a gyógyvíz miatt, most pedig az egész évben zajló fesztiválokért. A Cheltenham Irodalmi Fesztivál éppen októberben esedékes. Több mint 100 írót és előadót hívtak meg, hogy előadásokat és felolvasásokat tartsanak a város különböző helyszínein.

5. Stockholm

Stockholm

Fotó: Unsplash/Storiès

A hosszú nyári napok folyamatosan csökkennek, ami azt jelenti az északon fekvő Stockholm számára, hogy közeledik a napi hatórás világosság. A sötétségben nem csoda, hogy a város bárjai, éttermei és kávézói minden járókelőt becsalogatnak egy kellemes italra, vagy egy ízletes süteményre.

Számos különleges édesség és főfogás közül lehet válogatni, melyek mindegyikét ajánlatos legalább egyszer megkóstolni, miközben a kivilágított utcákat kémleljük az ablakokból.

Nyitókép: Unsplash/Azhar J

Forrás: CN Traveller