Repülőgép a felhők alatt

Ezért érdemes ebben az időpontban repülni mindig

Attól függetlenül, mikor utazunk, a repülés sokak számára stresszes élmény. Viszont az is nagyban befolyásolhatja az utazás élményét, hogy melyik napszakra foglaljuk le a járatot.


A korai repülés segíthet elkerülni a stresszt és a járattörléseket, ráadásul spórolhatunk is vele.

Az Expedia 2023-as Air Travel Hacks jelentése szerint igencsak kifizetődő, korai járattal utazni, mivel a délután 3 óra után induló járatok törlésének esélye 50 százalékkal nagyobb, mint a reggeli utazásoké.

Az utazási szakértők is egyetértenek ebben. Harrison Woods, a YourParkingSpace online parkolóhelyfoglalási cég vezérigazgatója a HuffPostnak elmondta, hogy valóban a kora reggeli járatok a legkisebb a késés valószínűsége, ráadásul az időjárás általában nyugodtabb, és a többi légi forgalom is csendesebb.

V\u00edz felett elrep\u00fcl\u0151 rep\u00fcl\u0151g\u00e9p hajnalban

Fotó: Unsplash

Erős érv még a kora reggeli járatok mellet, hogy a nap első útjaira használt repülőgépek jellemzően egy éjszakát a repülőtéren töltöttek, így mindegyiket kitakarítják, fertőtlenítik és útra készen állnak. A másik előnye, hogy a légiutas-kísérőknek általában ez az első útjuk a nap folyamán, így ők is energikusabbak és frissebbek.

Ahogy Woods is említette, a légi forgalom is nyugodtabb ilyenkor, mivel a nap előrehaladtával a légiforgalmi irányítóknak hosszabb időbe telhet, amíg az érkező járatokat leszállásra engedélyezik, ami növeli a felszállásra váró gépek számát. Ha késő délután vagy este repülünk, nemcsak a késések és/vagy járattörlések esélye valószínűbb, hanem annak esélye is kisebb, hogy még aznap új járatot kapjunk ezekben az esetekben.

A lehetséges előnyök listája még mindig nem ért véget. Az utazási szakértők szerint a reggel 9 óra előtt induló, drága, hosszú távú nemzetközi járatok átlagosan jelentősen olcsóbbak, mint a kora délutáni gépek.

(Mentalfloss)

Nyitókép: Unsplash