Utazó nő az indiai Itmad Ud Daulah síremléke előtt

Nem kicsit spórolhatunk, ha így foglalunk utazást

Karen Williams, az Eurocamp üdülési vállalat utazási szakértője megosztja spórolási tippjeit, mikor és hogyan érdemes az idei nyári utazásokat lefoglalni.

Bár tudjuk, hogy milyen drága lehet a nyári szünetben családostul elutazni, az utazási szakértő megosztotta az Express-szel pénzmegtakarítási tippjeit a foglalással kapcsolatban.

1. Hét közepi foglalás

Annak ellenére, hogy sok repülőjegy ára szombaton és vasárnap emelkedik, érdemes kipróbálni a hét közepén utazni, ha komoly megtakarítást szeretnénk elérni.

Karen Williams szerint rengeteg olyan üdülési szolgáltató van, amelyeknek nincsenek fix indulási vagy érkezési napjai, így teljesen rugalmasan dönthetünk az utazási dátumokról.

Williams azt is tanácsolta, hogy ne korlátozzuk magunkat a hagyományos nyaralási időtartamokra, például egy hétre, 10 napra vagy két hétre.

„Játsszon el az utazás hosszával, akár néhány éjszakával, akár így, ha pedig repülni szeretne, válasszon olyan időtartamot, amely lehetővé teszi, hogy a legjobb repülőjegy-árakat kapja.”

2. Repülőgép helyett vonat

Nem csoda, hogy a családi kirándulások komoly pénzösszegeket visznek el, különösen, ha az európai repülőjegyekért kell fizetni. Nem meglepő azonban, hogy az utazók a repülés alternatíváit keresik.

Williams szerint a különböző közlekedési módok keresése komoly megtakarításokat eredményezhet, akár autóval, akár vonattal vágunk neki az utazásnak, érdemes tehát ezeknek is utánanézni.

3. Utazás barátokkal vagy a családdal

„Egy nagyszerű tipp, hogy ossza meg a szállás költségét a barátaival vagy a legközelebbi hozzátartozóival, mert így egy vagyont spórolhat. Erre tökéletesek a nyaralók, amelyek lehetővé teszik, hogy a szállást fix áron, nem pedig személyenként foglaljuk le”

– tanácsolja Williams.

Rengeteg szálláslehetőség áll rendelkezésre, amelyek rugalmasak a hálószobák számát és a szabadtéri életteret illetően.

4. Rugalmas dátumok

Talán ez a legfontosabb. Az utazási szakértő szerint ha a szezon korábbi vagy későbbi időpontját választjuk, az segíthet a költségek alacsonyan tartásában.

„A gyerekekkel utazók a szeptemberig tartó iskolai szünet utolsó heteit érdemes választani, amelyek általában olcsóbbak, mint az iskolai szünet fő része”.

Eközben Williams azt ajánlja, hogy azok, akiknek nincs gyermekük, rugalmasabban tudjanak eljárni, és június bármelyik időszakát, valamint szeptember elejét vegyék figyelembe, amikor a gyerekek újra iskolába járnak.

„Ha ezekben a hónapokban utazunk, gondosan gondoljuk át az úti célokat. Ha napsütésre vágyik, Dél-Európában valamivel melegebb van, mint az északabbra fekvő régiókban, így a csúcsidőn kívüli hónapokban is élvezheti a gyönyörű természetet".

5. All-inclusive helyett

Az önellátó szálláshelyek segítségével nagy megtakarításokat biztosíthatunk, ahelyett, hogy minden alkalommal étteremben ennénk.

Williams szerint nem kell kimozdulni ahhoz, hogy élvezzük a jó, laktató ételeket, helyette megkóstolhatunk néhány helyi finomságot a saját nyaralónk kényelméből.

„Akár saját ételeket is csomagolhat és vihet magával a nyaralóba, hogy a gyerekek számára biztosítsa az összes kedvenc rágcsálnivalójukat”

– tanácsolja.

Amit a szakértő szerint érdemes szem előtt tartani, az az, hogy hozzunk létre egy étkezési költségvetést, és tartsuk be azt.

„A nyaralás kezdetén egyszeri bevásárlást végezzen egy nagy szupermarketben, hogy beszerezze az összes vacsorára és uzsonnára szánt élelmiszert, és különítsen el egy költségvetést a különleges alkalmakra szánt étkezésekre.”

6. Foglaljunk minél korábban

Függetlenül attól, hogy hol és mikor foglaljuk le a nyaralást, mindig jó ötlet minél korábban foglalni. Úgy tűnik, hogy a legjobb árakat és ajánlatokat általában akkor lehet elérni, amikor azokat először közzéteszik.

7. Kedvezmények keresése

Iratkozzunk fel az üdülési szolgáltatók hírlevelére, így mindig naprakészen értesülhetünk a legújabb ajánlatokról.

Williams szerint sok cég már tartalmaz egy »ajánlatok« fület a weboldalán, érdemes ott szétnézni. De rendszeresen ellenőrizzük ezeket, mivel a kedvezmények gyakran korlátozott ideig érvényesek.

Nyitókép: Unsplash