Egy hátizsákos férfi stoppol egy erdei út mellett

Íme 5 remek úti cél, ha már most kezdenéd a 2023-as utazások tervezését!

Közeleg az év vége, de remélhetőleg az élményekben gazdag utazások 2023-ban is ugyanúgy folytatódhatnak. Bár még korainak érződhet az úti célok megszervezése, szerintünk sosem késő előregondolkodni a jövő évi kalandokra. Ezek a helyszínek lehetnek a legnépszerűbbek a következő szezonban.


Guatemala

Az eddigi években Guatemala sajnálatos módon más latin-amerikai vidékek árnyékába került, így az embereknek ritkábban került fel az úti céljai közé. Szerencsére ez megváltozott, ami nem is annyira meglepő. A helyi vidék ugyanazokat az élményeket tartogatja, csupán sokkal költséghatékonyabban, valamint kevesebb turistával.

Már csak a természeti csodák miatt megéri odalátogatni, de a luxusszállodák kényelme is sok élményt tartogathat a nyaralásra.

Yukon terület, Kanada

Miért utaznánk olyan vidékekre, ahol csak a megszokott látványosságok várnak ránk? Ebből az elgondolásból nagyon sokan választják Kanada egyik legészaknyugatibb területét úti célnak, ahol évszakoktól és időjárástól függően szemtanúi lehetnek az utánozhatatlan vadvilágnak, valamint az égboltot beragyogó sarki fénynek.

Az Északi-sarkvidék

Hasonlóképp az előző ponthoz, néha nem árt valami extrém környezetváltás ahhoz, hogy valami fenséges élményben legyen részünk. A Földön ehhez talán nincs is tökéletesebb választás, mint az Északi-sarkvidék. Izland és Grönland önként választott elszigeteltséget kínál a zajos városok és az emberek hada elől.

Málaga, Spanyolország

Málaga a következő idényben a művészetkedvelő utazók kedvence lehet, hiszen az ottani kulturális élet éppen a reneszánszát éli. Már az utcákon is bámulatos falfestményekbe és más utcai alkotásokba lehet botlani, a modern művészeti kiállítások pedig egyszerűen kincset érnek. Ha tehát egy kis szellemi és lelki feltöltődésre vágysz, akkor ne is keress tovább.

Benguerra Island, Mozambik

A mozambiki Bazaruto szigetcsoport öt különálló szigetből áll. Mindegyik alkalmas egy nyári kiruccanásra. Mi szükséges ehhez? Hát nagy strandok, homokos partvonalak, valamint olyan kiépítetlen területek, ahol csak élvezni kell a csöndet, a hullámokat, valamint a természet apró morajlásait.

A második legnagyobb sziget a területen a Benguerra Island, ahol a legjobb programokat a helyiek nyújtják. Fel lehet menni a halászhajóikra megtapasztalni a mindennapjaikat, de akár dugong nézésre is el lehet menni velük — olvashatjuk a Vogue cikkében.

Nyitókép: Unsplash/Atlas Green