Cameron Diaz a Holiday című filmben

4 utazási trend, amit 2024-ben érdemes kipróbálni

Új év, új utazási trendek.


1. Pihenéssel egybekötött munkaút

A munkahelyi utazások egyszerre lehetnek szuperek és fárasztóak. Bár mindig hálásak vagyunk, ha lehetőségünk nyílik egy új város megismerésére, általában több időt töltünk megbeszéléseken, mint az utcák felfedezésével.

Hozzuk ki a legtöbbet egy ilyen utazásból, például úgy, hogy egy meghosszabbítjuk azt pár nappal, és a kötelező feladatok elvégzése után marad némi időnk a szabadidős tevékenységekre és a kikapcsolódásra.

2. Housesitting

Aki látta a Cameron Diaz és Kate Winslet főszereplésével készült Holiday-t, pontosan tudja, mi is a housesitting. Ennek a lényege, hogy szállásért cserébe valakinek a lakására vagy házára vigyázunk, ellátjuk a háziállatait, megöntözzük a növényeit, és a többi.

A némi elköteleződéssel járó utazás során még így is rengeteg időnk marad a helyi kutúra megismerésére és a pihenésre, ráadásul a szállásért sem kell fizetnünk.

3. Holtszezon

A főszezon és az utószezon közötti időszakban, vagyis a késő téli-kora tavaszi, valamint a késő őszi időszakban való utazásnak számos előnye van. Nem kell megküzdenünk a turista áradattal és a legmagasabb árakkal, nyugodtan és valamivel olcsóbban élvezhetjük ki ezt az utazási időszakot.

4. Bicikli túra

Ez a fajta nyaralás a kalandvágyóknak való, akiket már a gondolat is izgalomba hoz, hogy napokig kerékpározzanak a természetben.

A világ minden táján található hosszú távú kerékpárutak révén a biciklis kirándulások remek lehetőséget nyújtanak arra, hogy megismerkedjünk egy kicsit a megszokottól eltérő helyekkel.

(Marie Claire)

Nyitókép: Pinterest