VR-szemüveget viselő nő a repülőgépen

VR-szemüveggel teszi élvezetesebbé az utazást egy légitársaság

Különleges utazási élményben lehet része az utasoknak a Beond légitársaság Maldív-szigetekre közlekedő járatain.

A magát a világ első prémium szabadidős légitársaságaként hirdető Beond február 15-én megosztott közleménye szerint júliustól Apple Vision Pro-kat fog szállítani a fedélzetén. Ez lesz az első légitársaság, amely ezt a kényelmi szolgáltatást kínálja, amely filmekkel, játékokkal és egyéb fedélzeti tartalmakkal lesz feltöltve.

Tero Taskila, a Beond elnök-vezérigazgatója nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy az Apple Vision Pro átalakítja a fedélzeti szórakoztatás élményét

„Az Apple Vision Pro kínálata egy újabb lépés abban az elképzelésünkben, hogy prémium utazási élményt nyújtsunk ügyfeleinknek az utazás elejétől a végéig. Büszkék vagyunk arra, hogy mi lehetünk az első légitársaság, amely ezt a technológiát alkalmazza.”

A Beond jelenleg Münchenből, Zürichből és Rijádból repül a Maldív-szigetekre, de a légitársaság még idén járatot indít oda Milánóból, Dubajból és Bangkokból.

A vállalat többféleképpen is dolgozik a repülési élmény javításán, például a fekvő módba lehajtható ülések kialakításával. A Vision Pros csak a legújabb fejlesztés: amellett, hogy játékokat lehet játszani és filmeket vagy tévéműsorokat nézni, a légitársaság partnereivel együttműködve a dél-ázsiai ország üdülőhelyeinek és tevékenységeinek bemutatásán dolgozik.

Miközben a Beond azt reméli, hogy a Vision Pro-val több embert tud magához vonzani, a headset némi kihívást jelenthet. A legjobb élményhez a felhasználóknak egyéni illeszkedésre és vényköteles lencsebetétekre van szükségük, de egyelőre nem tudni, hogyan fog megfelelni a légitársaság ezeknek a specifikációknak.

Néhány felhasználó már jelezte a fejhallgatóval kapcsolatos problémákat is, panaszkodva a kényelem hiányára és a nem megfelelő funkciókra. Ez a bosszúság pedig valószínűleg az utolsó dolog, amire az utasok vágynak egy trópusi célállomásra tartó hosszú távú járaton.