Manolo Blahnik cipő a 2014-es őszi Mercedes-Benz Divathéten a Paul Kasmin Galériában 2014. február 9-én New Yorkban

A Manolo Blahnik VR élménye kihagyhatatlan

A VR és a divat világának elragadó találkozása.

Manolo Blahnik végre átfogó, virtuális betekintést nyújt ikonikus cipői elkészítésének munkálataiba. Az új, The Craft nevű digitális tér a 2021-ben, a divatház 50. évfordulója alkalmából debütált díjnyertes virtuális élmény kiterjesztése, amely eddig soha nem látott hozzáférést biztosított az archívumokhoz.

A The Craft a cipőkészítés nyolc kulcsfontosságú területére összpontosít, mint a tervezés a konstrukció, a tipológia, a technika, a kiegészítők, az anyagok, a készítés és a férfiak.

Kristina Blahnik, a Manolo Blahnik vezérigazgatója a következőket elmondta, nagy örömére szolgál, hogy virtuális archívumukban bemutathatják a „kézműves szobát”, ahol megünnepelhetik nagybátyja (Manolo Blahnik - a szerk.) több mint ötven évtizedes fényes karrierjét.

„Ennek a digitális térnek a kialakítása évek óta szenvedélyem. Az, hogy 2021-ben végre életre kelhetett, egy álom vált valóra, és most, hogy idén egy újabb szobával bővítjük, kiemelve vállalkozásunk egyik legfontosabb pillérét, ez egy újabb mérföldkő, amelyre hihetetlenül büszke vagyok. Reméljük, hogy megismertetjük Önökkel a cipőkészítés csodálatos és szakképzett mesterségét, és első kézből mutatjuk meg, hogyan keltik életre elkötelezett kézműveseink a Manolo ikonikus kollekcióit. A kézművesség valóban a középpontjában áll és mindig is állni fog mindannak, amit csinálunk”

– fogalmazott.

A virtuális térben a vázlatoktól kezdve a szerkesztőségi cikkeken át az „így készült” videókig minden, az ikonikus cipők készítésében szerepet játszó háttér információ látható.

A látogatók a virtuális tér mellett az archívumot egy eddig még nem látott fizikai pop-upban is megismerhetik a VR-technológia segítségével.

A The Craft egyben multiszenzoros virtuális és fizikai Manolo Blahnik-kiállítás is, ahol a regisztrált vendégek számára korlátozott számú ingyenes jegy áll majd rendelkezésre, amelyekkel 45 percet tölthetnek az üzletben.