A szaúd-arábiai Khobar víztorony légi képe

Újabb csodás helyre lesz lehetséges az utazás a Wizz Airrel

Átszállás nélkül, megfizethető áron utazhatunk az elképesztő helyre.

Januári bejelentést követően a Wizz Air elindította harmadik szaúd-arábiai járatát is Budapestről Dammámba, a Perzsa-öböl partján elhelyezkedő kikötővárosba, írja a Roadster.

A légitársaság az év elején már elindított két szaúd-arábiai járatot, idáig Szaúd-Arábia fővárosába, Rijádba és Dzsidda városába.

A számtalan kulturális látványosságnak, múzeumnak és építészeti remekműnek otthont adó Dammám az olaj felfedezését követően mára modern metropolisszá alakult át, amely a legkorszerűbb infrastruktúrával és élénk gazdasággal rendelkezik.

A Budapestet összekötő három szaúdi járat részét képezi a Wizz Air nagyszabású célkitűzésének, miszerint a légitársaság ebben az évben egymillió utast tervez repíteni az országba. A légitársaság ezzel támogatja Szaúd-Arábia Vision 30 programját, melynek szándéka 2030-ra megháromszorozni az országba irányuló utasforgalmát, írja a lap.

Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere elmondta, nagy öröm számukra, hogy a dammámi járat elindításával már három útvonalon is összeköti légitársaságuk Szaúd-Arábiát Budapesttel. A Magyarországról induló utasoknak ezáltal lehetőségük nyílik egy könnyebben elérhető, megfizethető utazási alternatívát választani a Szaúd-Arábiai Királyság kínálta csodás városok felfedezésére.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési igazgatója hozzátette, Szaúd-Arábia keleti tartományának fővárosaként Dammám egyaránt magába foglalja az Arab-öböl nyugodt hangulatát, és az egyedi, nyüzsgő infrastruktúrát.

Hozzátette, az útvonalak sikerességéről nincs okuk kételkedni, hiszen az ország egyre népszerűbb turisztikai szempontból.

Nyitókép: Shutterstock