átnyújtja az útlevelét egy nő az ellenőrző személyzetnek

Kövesd ezt a 4 életmentő hacket, ha útlevéllel utazol!

Melyik az az utazási kellék, ami nélkül tényleg nem utazhatsz külföldre? Természetesen az útleveled.


A dokumentummal való megjelenés olyan fontos (és nyilvánvalóan gyakran elfelejtett) feladat, hogy a #passporthack hashtagnek 4,2 millió megtekintése van a TikTok-on. Kiderült, hogy sokkal többről van szó, mint arról, hogy ne felejtsd el bepakolni. A Glamour segítségével összegyűjtöttük azokat az útlevél hackeket, amiket érdemes ismerni!

1. Nehezen tudod számon tartani az útleveleket? Próbáld ki ezt a gumiszalag hacket!

Ha az a feladatod, hogy vigyázz a gyerekeid útleveleire (vagy csak te lettél a kijelölt útlevélfelelős, a baráti társaságotokban), akkor az egyes útlevelek első oldalára hurkolt, különböző színű gumiszalagok használata biztos módszer lehet arra, hogy biztosan tudd, melyik kinek az útlevele − és elkerüld, hogy valaki rossz útlevéllel induljon el.

​2. Hogyan biztosíthatod, hogy semmiképp se veszítsd el az útleveled?

Kevés dolgot nehezebb pótolni, mint az útlevelet − különösen, ha külföldre utazol. Vagyis ha valaha is érdemes volt befektetni egy AirTagbe, akkor most van itt az ideje, hogy nyomon kövesd ezt a rendkívül fontos dokumentumot. Ez a TikToker még azt is kitalálta, hogy ezt hogyan teheted meg anélkül, hogy az AirTag-et közvetlenül az útlevélre ragasztanád.

​3. Nehogy elfelejtsd az útleveled!

@lex_cove The best travel hack I have for anyone who is a little forgetful but still loves to travel #travel #travelhack #traveltip #passport #passporttips #travellife ♬ original sound - lex cove

Ha nyaralás közben a szállodai szoba széfjében tartod az útlevelet, mindig fennáll a veszélye, hogy a nagy sietségben otthagyod. Próbáld ki ennek a TikTok-felhasználónak a hackjét, amely szerint tárold a széfben az egyik cipőd mellett, amit másnap fel kell venned. Így, amikor elmész a cipőért, ellenőrizheted, hogy az útleveled biztonságban van-e − és bepakolhatod a táskádba, mielőtt elindulsz.

​4. Győződj meg róla, hogy az útleveled valóban érvényes az egész útra!

Ahogy ez az okos TikToker elmagyarázza, az útlevél érvényességére vonatkozó szabályok országonként eltérőek: egyes országok 6 hónapos érvényességet kérnek az útleveledben, míg mások három hónapot kérnek.

Ha az útleveled közeledik a lejárati dátumhoz, mindenképpen nézd meg ezt a videót, hogy megismerd a dátumokra vonatkozó követelményeket.

Nyitókép: Shutterstock