Karácsonyi díszbe borult HÉV Budapesten

A villamosok után a vonatok is ünnepi díszbe borulnak

Péntektől ünnepi hangulatot öltenek magukra a MÁV-VOLÁN-csoport járatai.

December 1-jén, 2-án és 3-án, kora este először a MÁV-HÉV fényfüzérekkel díszített egyedi nosztalgia szerelvényével lehet majd utazni a szentendrei HÉV vonalán, írja a Roadster.

A hétvégi, különleges FényHÉV-en normál jeggyel vagy bérlettel lehet utazni, december 6-án délután pedig három alkalommal Mikulás-programokon lehet részt venni a járaton, melyre háromezer forint a jegy.

Ugyanezen a napon a Volánbusz is rendhagyó, Mikulás-programja hívja az érdeklődőket. 18 órakor városnézésre visz a hetven éves, retró Ikarus 30-as „Nejlon Piroskája”. A jármű a december 2-23. közötti adventi időszakban megtekinthető a népligeti buszállomás 1-es kocsiállásán.

A nosztalgiabusszal még négy szombaton, december 2-án, 9-én, 16-án és 23-án 14 órakor a Népligetből a ferihegyi Aeroparkba utazhatunk izgalmas tárlatvezetésre. A járat 17 órára ér vissza a Népligetbe, majd 18 órakor egyórás esti városnézésre indul a Népliget - Üllői út - Nagykörút - Andrássy út - Hősök tere - Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor - Stefánia út - Stadion - Népliget útvonalon. Részletes tudnivalók a Volánbusz honlapján érhetők el.

Nemrég írtunk róla, hogy szintén december 1-jén, napnyugta után gördülnek ki a Hungária kocsiszínből a feldíszített, fényárban úszó karácsonyi villamosok. A Fényflotta részét képezi mellettük az UV, egy Combino, egy TW6000, egy ICS, egy KVCS-7 és egy T5C5K2-es jármű is, melyekre 2024. január 7-ig lehet majd felszállni.

Nemcsak Budapest járatai borulnak ünnepi hangulatba, december 6-án indul útnak a fényvonat Balatonfenyves és Csisztafürdő között, a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton, míg az Advent EuroCity járata dén két alkalommal, december 16-án és 23-án közlekedik Budapest és Bécs között.