Vilmos és Harry herceg

Végre kibékülhet Vilmos és Harry herceg? — ezt jelenti a walesi pár gesztusa

II. Erzsébet királynő halálát követően Vilmos herceg és felesége békejobbot nyújtottak Harrynek és Meghan Markle-nek. Szakértők szerint azonban továbbra is kétséges, hogy javulhat-e a viszonyuk ezután. Mit jelentett valójában ez a gesztus?


A walesi herceg, valamint Katalin hercegné az uralkodónő halála után átmentek Harry hercegékhez, hogy a két család együtt vonuljon ki a windsori kastélyhoz. Ez sokaknak azt jelentheti, hogy végre mindkét fél nyitott a békülésre, viszont a szakértők máshogy látják a helyzetet.

Christopher Andersen — királyi író — szerint ez az invitálás inkább egy, a néhai királynő felé mutatott kedves gesztus volt. A gyász és az azzal járó rendkívüli körülmények miatt állhatott szóba ismét a testvérpár. Nem szabad elfelejteni, hogy minkét fél nagyon közel állt II. Erzsébethez.

Úgy néztek fel a királynőre, mint a legtöbb unoka a nagymamájára, esetükben viszont egy birodalom uralkodójáról is szó volt. Vilmos egyrészről kiemelt figyelmet kapott, hiszen ő a monarchia jövője. Többek között Katalin hercegnéék azért költöztek Windsorba, hogy minél közelebb legyenek a királyi ügyekhez.

Harry herceg emellett kifejezetten különleges kapcsolatot ápolt nagymamájával, hiszen a sussexi herceg volt szinte az egyetlen, aki bármire rá tudta volna venni az uralkodót.

Vilmos herceg \u00e9s Katalin hercegn\u00e9, illetve Harry herceg \u00e9s Meghan Markle

Fotó: Getty

Persze Károly királynak is fontos, hogy az egész családja mellette álljon, valamint, hogy mindenki tegye a dolgát. Így ő érdekelt abban, hogy a két fivér kibéküljön egymással. Nem úgy, mint Vilmos herceg. Bár Harry beleszületett a királyi családba, feleségével együtt még mindig kényelmetlenül érzik magukat a rokonok közelében.

„Egyszerűen úgy gondolom, hogy Harry és Meghan még mindig kényelmetlenül érzik magukat. Ezt láthattuk egy nemrég adott interjúban Meghannal, szóval szerintem nagyon sok minden kell ahhoz, hogy a dolgok visszatérjenek oda, ahol voltak, és ez mind szomorú"

— olvashatjuk a Marie Claire cikkében.

A jövőben Meghan Markle és férje összes lépése a figyelem középpontjába kerülhet. Boncolgatni fogják a mondataikat és a tetteiket, ez pedig még több nyomást helyezhet rájuk, illetve a családjuk többi tagjára. Vilmos sokkal jobban haragszik jelenleg Harry-re, így a közeljövőben feltehetőleg romlani fog a viszonyuk.

Nyitókép: Getty