Katalin és Vilmos

Vilmos hercegnek van egy veszélyes hobbija, ami „rémülettel tölti el" Katalint

Katalin hercegné egyáltalán nem rajong Vilmos herceg egyik hobbijáért, amit már a néhai Erzsébet királynő sem szeretett.


A walesi herceg fiatalkorában imádott motorozni, ám felesége nem rajong a veszélyes közlekedési módért − és ezt egyszer egyenesen meg is mondta.

Amikor 2015-ben a skót Dundee városában tartott királyi eljegyzés során megkérdezték, hogy Vilmos még mindig motorozik-e időnként, Katalin megerősítette:

Még mindig motorozik. Mindig iszonyattal tölt el, amikor elindul. Rettegek. Remélhetőleg Györgyöt távol tartom tőle.

György herceg ekkor kétéves volt, kishúga, Sarolta hercegnő pedig csak néhány hónapos, így a hobbijaik és érdeklődési körük még nem alakult ki. Az aggódó walesi hercegné szerencséjére Vilmos 2018-ban, Lajos herceg születése után másképp nyilatkozott motorozási szokásairól.

Vilmos motoron

Fotó: Getty Images

A 2018-as Isle of Man TT motorversenyen tett kirándulás során Vilmos elmagyarázta, hogy már nem motorozik, mondván:

Háromgyermekes apuka vagyok. Vissza kell vennem a tempóból. Hiányoznak a nagy túrák, számomra a motorozás mindig arról szólt, hogy együtt legyek a többiekkel.

És bár Vilmos már nem használ motorkerékpárt, mostanában egy másik járművel közlekedik: egy elektromos robogóval, amelyet állítólag az Adelaide Cottage és a Windsor-kastély között használ, amikor a királynál tartózkodik. De van még egy másik kedvenc közlekedési eszköze, amitől jobb lenne, ha távol maradna.

A néhai királynő híresen utálta, ha unokája helikoptert használt, amit egyébként gyakran megtett, és állítólag kapott is érte egy kis szidást.

Robert Jobson királyi író szerint II. Erzsébet egyszer „éles vitába” szállt Vilmossal, miután helikopteren repült a családjával. Bár nyilván aggódott értük nagymamaként és dédnagymamaként, uralkodóként az öröklési sor miatt is aggódnia kellett − ezért Vilmos és legidősebb fia, György általában nem utazhatnak együtt, ha azt túl veszélyesnek ítélik.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images