Katalin és Sarolta

Ilyen elképesztően édes beceneveken szólítja Saroltát Vilmos és Katalin

Számos szabályt kell betartani, ha az ember a királyi család tagja − legyen szó akár a nőkre vonatkozó lépcsőetikettről, vagy arról, hogy hogyan kell az uralkodóval vacsorázni.


A legfiatalabb királyi családtagoknak, így a walesi gyerekeknek is szigorú irányelveket kell betartaniuk (és a dadusuk gondoskodik arról, hogy mindig a legjobb formájukat hozzák), és az édesanyjuknak, Katalinnak technikailag meg kell hajolnia a kicsik előtt.

Bár a sok szabály és hagyomány miatt a mindennapjaik kifürkészhetetlenül különböznek a miénktől, van egy dolog, ami azt mutatja, hogy nem is különböznek annyira: imádnak beceneveket adni egymásnak.

Károlyról köztudott, hogy Meghan Markle-t „Tungstennek” szólította, mivel „csodálja az erejét", Vilmos herceg a néhai királynőt „Garynek” szokta hívni, úgy tűnik, György herceg pedig „papának” hívja az apját − ami több mint aranyos.

Most az is kiderült, hogy a walesi hercegi párnak van néhány nagyon különleges beceneve a lányuk, a nyolcéves Sarolta hercegnő számára, amelyeket csak ők használnak.

Gy\u00f6rgy, Lajos, Katalin, Sarolta, Katalin

Fotó: Getty Images

A 2019-es Chelsea Királyi Virágkiállításon Vilmos és Katalin csatlakozott a gyerekekhez, akik segítettek az esemény kertjének kialakításában. Miközben játszottak, Vilmos odaszólt lányának, és „Mignonette-ként” emlegette őt. Ez franciául annyit tesz, hogy „kicsi, édes, finom” vagy „aranyos”.

Katalinnak van egy másik beceneve is a kislány számára. Amikor 2019-ben kiszúrták őket, amint a késői karácsonyi bevásárlást intézik, Katalin állítólag azt mondta Saroltának:

Kelj fel, babám!

Egy másik, 2020-as esemény során Katalin a közönség tagjaival beszélgetett, amikor az egyik királyi rajongó elmondta neki, hogy van egy négyéves fia. A walesi hercegné állítólag azt válaszolta:

Ó, ő pont annyi idős, mint Lottie.

Szóval Mignonette, baba és Lottie – hát nem imádnivaló becenevek?

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images