Vilmos herceg mosolyog

Vilmos herceg igazi testvéri támaszra lelt ebben a királyi családtagban

A királyi családnál nehezen indult a 2024-es év, mivel mind Károly királynál, mind a walesi hercegnénél rákot diagnosztizáltak, így Vilmos hercegre hirtelen sokkal több feladat hárult.


Az egészségi állapotukról szóló híreket követően mindkét magas rangú uralkodó kénytelen volt ideiglenesen visszalépni a királyi feladatoktól, hogy a gyógyulásukra koncentrálhassanak. És míg Károly király a múlt hónapban már visszatért a munkába, Vilmos herceg trónörökösként továbbra is komoly feladatokat vállal.

Mivel „a világ súlya Vilmos herceg vállán van” a szakértők által „királyi szárazedzésének” nevezett időszak során a Mountbatten-Windsor unokatestvérek állítólag nagy támogatást jelentettek a hercegnek.

Sőt, testvére, Harry herceg távollétében, aki az elmúlt években feszült viszonyba került Vilmos herceggel, a leendő király állítólag új testvérszerű figurát talált a családban, unokatestvére, Peter Phillips személyében.

Amikor egy családban két ember összeveszik, az nemcsak nekik, hanem a család többi tagjának is nagyon megnehezíti az életét. Ez egy olyan időszak, amikor Vilmosnak minden szeretetre és támogatásra szüksége van, amit csak kaphat a családjától. Harry nincs, és nem is lesz itt, hogy segítsen, vagy vállat nyújtson, amin kisírhatja magát. Ezért nagyon örülök, hogy Vilmosnak van egy unokatestvére, Peter Phillips, aki szinte testvérként tekint rá

– magyarázta Jennie Bond, a BBC korábbi királyi tudósítója az OK! magazinnak.

Nem ez az első alkalom, hogy szakértők dicsérik Vilmos herceg és Peter Phillips szoros kapcsolatát: a HELLO! királyi szerkesztője, Emily Nash a leendő király megbízható hangadójának” nevezte Phillipset.

Peter nagyszerű támasza lesz Vilmosnak – mind unokatestvérként, mind pedig olyasvalakiként, aki egész életében ott volt, és érti az intézményt

– magyarázta korábban, és elismerően nyilatkozott „pragmatikus, józan ésszel történő hozzáállásáról”.

Majd így folytatta:

A család többi tagjához hasonlóan biztos vagyok benne, hogy Peter is támogatásáról biztosítja Vilmost és Katalint, miközben folynak a kezelések.

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Shutterstock