Vilmos és Harry

Vilmos herceg szerint Harry agyát terapeuták mosták át

A II. Erzsébet királynő halála óta eltelt egy évben a Vilmos herceg és Harry herceg közötti szakadék csak tovább nőtt.


Omid Scobie hamarosan megjelenő könyvében, mely a királyi családról szól elmagyarázza, miért nem valószínű, hogy a testvérek jeges kapcsolata egyhamar felmelegedne. Harry és Meghan Netflix-dokumentumsorozatának és Harry Tartalék című, mindent eláruló memoárjának megjelenése ugyanis csak tovább növelte a szakadékot.

Vilmos egy forrás szerint azt állítja, hogy már rá se ismer testvérére, Harryre, annyit változott az elmúlt években.

„Vilmos úgy véli, Harry és Meghan a családot, sőt még a királynőt is elvakította a nyilvános panaszkodásukkal”

– írta Scobie.

„Vilmosnak meggyőződése, hogy Harrynek egy >>terapeutákból álló hadsereg<< mosta át az agyát, olyannyira, hogy már rá se ismer saját testvérére.”

Egy Vilmoshoz közeli forrás ezen kívül ezt is hozzátette:

„Hatalmas harag van benne. Elárulva érzi magát és szomorú a helyzet miatt. És egyáltalán nem is ért egyet azokkal a dolgokkal, amiket a bátyja szerint ő tett. Úgy érzi, hogy elvesztette Harryt, és nem is akarja megismerni ezt az új verzióját.”

Harry nyilatkozatai alapján pedig úgy érezzük, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy már máshogy látja a királyi család létezését, mióta kilépett belőle.

„A bátyám és én szeretjük egymást. Mélységesen szeretem őt. Sok fájdalom volt kettőnk között, különösen az elmúlt hat évben”

– mondta a 60 Minutes magazinjának idén év elején Harry.

„Semmi, amit írtam nem arra irányult, hogy megbántsam a családomat. De teljes képet ad a helyzetről, ahogyan felnőttünk, és egyben eloszlatja azt az elképzelést, hogy a feleségem lett volna az, aki tönkretette a két testvér közötti kapcsolatot.”

Nyitókép: Getty Images