Vilmos herceg és Károly király

Vilmos herceg királyként ezt szeretné másképp csinálni

Vilmos herceg nemrég arról beszélt a nyilvánosságnak, hogy királyként egy lépéssel tovább akar menni a királyi család többi tagjánál, ha a tartós változás megteremtéséről van szó.


A walesi herceg nyilvánosan beszélt arról, hogy a jövőben kevesebb társadalmi kampányra szeretne összpontosítani azzal a céllal, hogy nagyobb hatást gyakoroljon a jelenlegi szerepében, később pedig Anglia királyaként.

Vilmos herceg a brit nyomtatott sajtónak nyilatkozott Szingapúrban, ahol jelenleg a harmadik Earthshot-díjátadó ünnepségen van jelen. Így nyilatkozott:

„Nagyon sok minden érdekel, és korábban a család nagyon sok mindent ragyogóan reflektorfénybe helyezett, körbejárt és sok mindent kiemelt - én egy lépéssel tovább akarok menni. Valódi változást akarok hozni és olyan embereket akarok az asztalhoz ültetni, akik képesek a változásra, ha én nem tudom megtenni”

– nyilatkozta az újságíróknak.

Vilmos herceg jelenleg egyedül tartózkodik Szingapúrban, ugyanis felesége, Katalin hercegné átmenetileg lemondott királyi kötelezettségeiről, hogy minőségi időt tölthessen gyermekeikkel, György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel.

Az egyértelmű, hogy az Earthshot-díj ügye közel áll Vilmos szívéhez - a 2020-as alapítás óta világméretűvé vált. Ezen kívül a walesi herceg olyan új kezdeményezéseket is elindított, mint a királyi alapítvány Homewards programja, amely egy ötéves kampány az Egyesült Királyságban a hajléktalanság megszüntetésére. Ez a kezdeményezés már most úgy tűnik, hogy Vilmos örökségének kulcsfontosságú része lesz.

Az már most jól látható, hogy Vilmos számára tényleg fontos, hogy valódi változást hozzon és elég elszánt hozzá, hogy meg is valósítsa. Királyként pedig még több ráhatása lesz a fontos ügyek alakulására.

Vilmos hercegGetty

Nyitókép: Getty

(Marie Claire)