Vilmos walesi herceg 2024. június 11-én Cardiffban, Walesben

Vilmos herceg kétrészes dokumentumfilmet készít

A walesi herceg a hajléktalansággal foglalkozó dokumentumfilmet készít.


A walesi családról beszélnek a legtöbben a világon, miután a múlt hónapban visszatértek a reflektorfénybe.

Katalin walesi hercegné az év eleji rákdiagnózisát követően Windsorban lábadozott, és a júniusi Trooping the Colour parádén tért vissza a közéletbe. Most, hogy az ötgyermekes család már a véglegesebb visszatérésen dolgozik, egyre nagyobb az izgalom a hercegi házaspár nyilvános szerepléseitől kezdve a pletykák szerinti költözéseken át a jótékonysági munkákig.

Utóbbi kapcsán nemrég deerült ki, hogy Vilmos herceg kétrészes dokumentumfilmet készít, a Prince William: We Can End Homelessness (Vilmos herceg: Véget vethetünk a hajléktalanságnak) idén ősszel kerül adásba az ITV-n, két egyórás epizódban.

A filmek Vilmos lesz a főszereplője, akinek a Homewards nevű ötéves projektben végzett munkáját követi majd nyomon, melyet tavaly indított a hajléktalanság felszámolására az Egyesült Királyságban.

A Bafta-díjas Leo Burley által készített dokumentumfilm a hírek szerint a Homewards projekt első évének kulisszái mögé tekint majd be, megvizsgálva, hogy mit sikerült elérni, és mit lehet tenni a jövőben, és várhatóan több nagynevű szereplő is feltűnik majd benne.

„Az elmúlt évben sok időt töltöttünk azzal, hogy végigkísérjük Vilmos herceg és a Királyi Alapítvány Homewards programjának első évét. Hihetetlenül megható történeteket hallottunk a hajléktalansággal küzdő emberektől szerte az országban. A Newportban élő utcai hajléktalanoktól kezdve a sheffieldi átmeneti szálláson élő családokon át az aberdeeni ifjúsági hajléktalanságig a dokumentumfilm képet fest a mai brit hajléktalanságról, és sok olyan emberrel dolgozik együtt, akik soha nem gondolták volna, hogy otthon nélkül kell megtapasztalniuk az életet”

– mondta Burley a közelgő projektről.

Amanda Berry, az alapítvány vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy tudják, hogy a televíziónak megvan az ereje ahhoz, hogy megváltoztassa a szíveket és az elméket.

„A hajléktalanságot nehéznek tűnhet megelőzni, de azzal, hogy megosztjuk az emberek valós tapasztalatait és azokat, akik összefognak, hogy támogassák őket, cselekvésre ösztönözhetünk.”