Katalin hercegne és Vilmos herceg

Vilmos herceg és Katalin hercegné végre megszakítják ezt a körforgást

Vilmos herceg és Katalin hercegné királyi hagyományoktól eltérő gyermeknevelési stílusa már most sokak számára szimpatikus, a jövőbeli terveikkel viszont még jobban szakítanának az elvárásokkal. Miként szeretnék megóvni György herceget és testvéreit az uralkodással járó stressztől?


Harry herceg memoárja nemsokára megjelenik, az eddigi információk szerint pedig nagyon sok botrányt okozhat majd a tartalma. Egy korábbi cikkünkben lehet részleteket olvasni arról, hogy mennyi esély van Harry és Meghan Markle visszatérésére az Egyesült Királyságba.

A sussexi herceg irományának kiadása csak ronthat a kapcsolataikon. Nemrég napvilágot látott a megjelenés dátuma, valamint a címe is, mely árulkodó lehet a teljes témakört illetően.

A könyv SPARE címen jelenik majd meg, mely magyarra lefordítva tartalékot jelent. Ez arra utal, amilyen közegben és bánásmódban nőhetett fel testvére, Vilmos herceg mellett. Az állandó második személyként mindig tisztában volt vele, hogy nem ő a legfontosabb, hanem a jövendőbeli király, így ő csak neki a tartaléka. Ez egészen addig volt így, míg a walesi herceg és Katalin hercegné első fia, György meg nem született.

Hasonló szituáció volt Margit hercegnő és Erzsébet királynő között, valamint a mostani uralkodó, III. Károly király és legidősebb testvére, András herceg között — olvashatjuk a Marie Claire cikkében. Jellemzően ez a testvéri dinamika ahhoz vezet, hogy a háttérben meghúzódó személy elkallódik, vagy valamilyen bajba keveredik az elveszettség érzése miatt, amit egész életében tapasztalt.

Félő, hogy ez a sors vár majd Vilmos herceg gyermekeire is. Utána György herceg lesz az Egyesült Királyság uralkodója, így elképzelhető, hogy testvérei is hasonlóképpen nőnek majd fel, mint Harry herceg. Katalin hercegnéék már előregondolkodnak ilyen téren, és eltökélt tervük, hogy megóvják az ilyen problémáktól a fiatalabb generációt.

Annak ellenére, hogy György ül majd a trónra, szeretnék, ha Sarolta hercegnő és Lajos herceg is kiemelt szerepben részesülnének a birodalom irányításában. Emellett abban reménykednek, hogy mindketten megtalálják a nekik tetsző hivatást, melyet kitanulhatnak és elhelyezkedhetnek benne.

„Azt hiszem, látni fogjuk, ahogy Vilmos gyerekei iskolába mennek, és olyan karriert találnak, ami őszintén a szenvedélyük, így olyan felnőttek lesznek, ahogyan Margitot vagy Andrást soha nem láthattuk. Ők csak megelégedtek azzal, hogy a pénztárcájukból éljenek, és idegeneknek integettek.

Úgy gondolom, hogy Vilmos gyermekeit arra fogják bátorítani, hogy találják meg a céljukat, és kövessék azokat, és ne arról szóljon az életük, hogy megvárják, hátha történik valami az örökössel"

— mondta Kinsey Schofield, királyi kommentátor.

Nyitókép: Getty