Katalin és Vilmos

Vilmos lesz a második a családban ebben a dologban, ha király lesz

Vilmos herceg apa, férj és egyúttal Anglia leendő királya. De azt tudtad, hogy magassága megkülönbözteti őt felmenőitől?


A Hello! magazin szerint a 41 éves walesi herceg történelmet ír majd, amikor édesapja, Károly király után trónra lép. Ugyanis Vilmos herceg lesz a második legmagasabb uralkodó a brit királyi család történetében, hiszen 190 centiméter.

A legmagasabb brit uralkodó IV. Edward volt, aki 193 centi volt. Őt I. Edward követte, aki 187 centiméter volt. Károly király volt a következő legmagasabb brit uralkodó (178 cm), de ez a sorrend változni fog, ha Vilmos herceg király lesz.

Ahogy Wesley Kerr királyi kommentátor rámutatott, „Vilmos herceg magasságával a történelem négy legmagasabb angol királya közé kerül I. Edward, IV. Edward és II. Károly mellé".

Vilmos, K\u00e1roly, Kamilla \u00e9s Katalin, 2023. j\u00fan. 01.

Fotó: Shutterstock

Kerr így folytatta:

Vilmos talán egy újfajta vezető, akinek köszönhetően a következő évtizedekben is releváns és rezonáns maradhat a monarchia.

A királyi rajongókat meglepheti Vilmos herceg magas termete, hiszen az apja csak 178 centiméter magas. Néhai édesanyja, Diána hercegné szintén ugyanilyen magas volt, míg felesége, Katalin hercegné egy kicsit alacsonyabb, 175 centiméter.

Forrás: Purewow

Nyitókép: Shutterstock