Vilmost herceg öltönyben sétál

Vilmos herceg szorongással küzd? Ezek a jelek erre utalnak

Vilmos herceg jelenleg hivatalos királyi látogatáson tartózkodik egyedül az Egyesült Államokban. Egy testbeszéd-szakértő pedig szorongással összefüggésbe hozható jeleket látott a hercegen.


A herceg utazása során találkozott António Guterres ENSZ-főtitkárral, hogy megvitassa az égető környezetvédelmi kérdéseket, bejelentette a 2023-as Earthshot-díj 15 döntősét, és ellátogatott New York egyik ikonikus tűzoltóságára, szóval mondhatjuk, hogy elég elfoglalt volt.

Míg a walesi herceg ezeken a látogatásokon - ahogyan mindig -, igyekezett a legjobb formáját hozni, a Billion Oyster Project látogatása során egy testbeszéd-szakértő érdekes dolgot vett észre rajta.

„Az a bal kéz, amely a kabátját babrálja, egy részleges gátló rituálét képez, ami arra utal, hogy Vilmos szorong”

– mondta Judi James a Mirrornak.

„De egyébként a testbeszéde azt sugallja, hogy informálisnak, nem hivatalosnak és inkább kedvesnek akar tűnni. A tátott szájú, meglehetősen izgatott mosolya és integetése azért show-elem, mert visszanyerte azt a félénk, szégyenlős, de egyben játékos arckifejezést és tekintetet, amelyet gyerekkorában oly sokat viselt. Az integetés barátságos, mellyel földhözragadtabb módon szeretne kapcsolódni az emberekhez.”

Úgy tűnik, hogy Vilmosnak nagyobb magabiztosságot ad, ha felesége, Katalin hercegné is mellette van ezeken a fontos látogatásokon.

„Bár igyekszik úgy viselkedni, hogy a közönség számára magabiztosnak tűnjön, az olyan gesztusai, mint például a zsebre tett kéz, vagy az erőltetett mosolygása azt jelzik, hogy valamiféle szorongása, idegessége van”

– mondta a szakértő.

Nyitókép: Getty