Vilmos cambridge-i herceg és fia, György herceg

Vilmos herceg sokkolta rajongóit születésnapi fotójával

A cambridge-i herceg ma tölti 40. születésnapját, a nagy nap alakalmából pedig szokás szerint közzétett egy képet Instagramon. Aki viszont egy szépen megkomponált portréra számított, annak csalódnia kellett, hiszen idén szakított a hagyományokkal és egy hétköznapibb oldalát mutatta meg rajongóinak.


Vilmos herceg június 21-én ünnepli a születésnapját, ennek örömére pedig egy munka közbeni képet tett nyilvánossá a rajongói számára. A fotó néhány héttel ezelőtt készült, amikor a herceg a The Big Issue londoni árusításán vett részt. Idén szándékosan kerülte el a mesterkélt portrékat és inkább egy olyan témát helyezett előtérbe, ami az értékrendjében kiemelt helyen szerepel.

Még 2009-ben a Centrepoint vezérigazgatójával, Seyi Okabinnal London utcáin töltött el egy éjszakát, hogy testközelből megtapasztalhassa a hajléktalanok helyzetét, azóta pedig elkötelezett a szegénység támogatása mellett.

„Számunkra ő mindenképpen része ennek a történetnek, de ami még fontosabb, mi is részei vagyunk az övének. Őt nem csak érdekli, hanem elkötelezett az ügy iránt, hogy segítsen megszüntetni a fiatalok hajléktalanságát”

— mondja Seyi Okabin Vilmos hercegről.

A herceg az ünnepet családjával, kameráktól távol kívánja tölteni, hiszen gyermekei — György és Lajos herceg, valamint Sarolta hercegnő — és felesége, Kate Middleton közelsége mindennél többet jelent számára. A gyerekei a közelmúltban kiemelt szerepet kaptak a királynő platina jubileumi hétvégjén is, ezentúl pedig még több kötelesség hárulhat majd rájuk és szüleikre.

A hercegi család a születésnap utáni időszakban elhagyja majd Londont, és közelebb költöznek a királynőhöz. Ennek több oka is van, melyekről egy korábbi cikkünkben lehet részleteket olvasni. Vilmos herceg egyetlen tisztázatlan kapcsolata továbbra is testvérével, Harry herceggel van, akivel hosszú ideje nem tudják elásni a csatabárdot.

Bár a susssexi herceg nemrégiben békejobbot nyújtott egy gesztussal, Middletonék nem éltek a lehetőséggel. Erről az esetről korábban részletesen beszámoltunk. Katie Nicholl, a The New Royals című könyv szerzője így vélekedett a két család viszonyáról:

„Vilmos még mindig nagyon megbántott néhány dolog miatt, amit a testvére és a sógornője mondott és tett. Végső soron azt szeretné, ha közelednének egymáshoz, de még elég sok hidat kell újjáépíteni, mielőtt eljutnának odáig."