Taylor Swift, Jon Bon Jovi és Vilmos walesi herceg a Centrepoint gálavacsorán a londoni Kensington-palotában 2013. november 26-án, kedden

Az megvan, amikor Vilmos herceg Taylor Swifttel együtt énekelt?

Bizony, ilyen is volt.

Taylor Swift pénteken jelenteti meg The Tortured Poets Department című dupla albumát, melyen 31 vadonatúj dal található. A rajongók hetek, ha nem hónapok óta, lázban égnek, a lemez kapcsán pedig rengeteg anekdota látott napvilágot az énekesnővel kapcsolatban.

Az egyik, Vilmos herceggel kapcsolatos történet különösen nagy hírverést okozott a hétvégén.

A walesi herceget egyszer rávették, hogy egy jótékonysági rendezvényen lépjen színpadra a Swifttel, hogy Jon Bon Jovival együtt adják elő a Livin' on a Prayer című számot.

Vilmos herceg még az Apple Fitness+ Time to Walk podcast 2021-es műsorában idézte fel a pillanatot, amely a Centrepoint gálavacsorán történt a Kensington-palotában.

„Miután Jon előadja az első dalát, szünet van, és [Taylor] felém fordul. A karomra teszi a kezét, a szemembe néz, és azt mondja: 'Gyerünk, Vilmos. Menjünk és énekeljünk. A mai napig nem tudom, mi ütött belém. Őszintén szólva, még most is összerezzenek attól, ami ezután történt, és nem értem, miért adtam be a derekam. De őszintén szólva, ha Taylor Swift a szemedbe néz, megérinti a karodat, és azt mondja: 'Gyere velem'. Felálltam, mint egy kiskutya, és azt mondtam: 'Igen, oké, ez remek ötletnek tűnik. Követlek.'”

– emlékezett vissza Vilmos herceg.

Hozzátette, hogy transzba esve sétált fel a színpadra, aztán úgy félúton Jon Bon Jovi 'Livin' on a Prayer' című dalának felénél magához tért, és arra gondolt magában, hogy

„Ott állok a színpadon és énekelek, amikor még a szöveget sem tudom. A fekete nyakkendőm alatt nagyon izzadtam. Úgy éreztem magam, mint egy hattyú, ahol kívülről próbáltam nyugodt maradni, de belülről a kis lábak gyorsan evickéltek”

Swift a Graham Norton Show-ban úgy fogalmazott a közös fellépésről, hogy őrületes volt.

„Nagyon ideges voltam az egész miatt. Mert a Kensington-palotában voltam, és ez volt az első ilyen-olyan királyi találkozásom.”