Taylor Swift az Eras Tour tokiói állomásán 2024. február 7-én

Taylor Swift hivatalosan is milliárdos lett

Nem elég, hogy a történelem egyik legnagyobb világ körüli turnéját rendezte meg, az Eras Tour lett az első, amelyik átlépte az 1 milliárd dolláros határt – ezzel minden idők legnagyobb bevételt hozó turnéja lett.

Taylor Swift 2023-as, egyesült államokbeli turnéja arról szóltak a hírek, hogy a koncertjei jelentős költségvetési hatást gyakoroltak a helyi gazdaságokra, és sokan úgy vélték, hogy az énekesnő még a turné vége előtt eléri a milliárdos státuszt.

A Bloomberg szerint lényegében a popsztár egy „multinacionális konglomerátum a világ legodaadóbb vásárlói bázisával”, és a Forbes legutóbbi listája után úgy tűnik, hogy a kilenc számjegyű jóslatok telitalálatnak bizonyultak.

Kedden tették közzé a Forbes World's Billionaires 2024 listáját, melyen Taylor most először szerepel. Az Eras turné hihetetlen sikere a milliárdosok közé repítette, az énekesnő jövedelme a becslések szerint 1,1 milliárd dollárt (kb. 4 milliárd forint).

A jelentés szerint Swift vagyona nagyrészt a zenéjéből származik, amely megkülönbözteti őt a lista más tagjaitól, akik általában szponzorációs és támogatói szerződések, reklámok és termékmarketing révén halmozzák fel a pénzüket.

A Time szerint tavaly a koncertlátogatók átlagosan 1279 dollárt költöttek Swift koncertjein, és miután nyilvánosságra került kapcsolata az NFL sportoló Travis Kelce-szel, az a hírek szerint hatalmas növekedést okozott a Kansas City Chiefs csapatáa árucikkeladásában.

A Forbes jelentése szerint idén 141-gyel nőtt a milliárdosok száma a tavalyi évhez képest, és összesítve elképesztő 14,2 billió dollárt. A top 10-ben Elon Musk, Jeff Bezos és Bill Gates is megtalálható.