Vilmos herceg

Nagy bejelentést tett a palota Vilmossal kapcsolatban

A herceg egy hónapot töltött távol a nyilvános feladatoktól, hogy a húsvéti időszakban feleségével, Katalinnal és három gyermekükkel, György herceggel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel lehessen.


Most azonban a palota megerősítette, hogy visszatér a munkába. Kedden a Kensington-palota bejelentette, hogy a walesi herceg csütörtökön Surreybe és Nyugat-Londonba látogat, hogy bemutassa, milyen közösségi és környezeti hatást gyakorolnak a térségben működő szervezetek munkájukkal.

Márciusban a 42 éves walesi hercegné egy érzelmes videóüzenetben elárulta, hogy rákos megbetegedés miatt kezelés alatt áll, amelyet egy nagyobb hasi műtétet követő utóvizsgálatok során fedeztek fel nála.

Annak ellenére, hogy Vilmos herceg és legidősebb fia, György herceg visszafogottan viselkedtek, a királyi család nézői örömmel fogadták, amikor múlt csütörtökön együtt látogattak el egy Aston Villa-meccsre. Ez volt az első nyilvános fellépésük Katalin egészségi állapotának bejelentése óta.

György, aki Aston Villa-sálat viselt, boldognak tűnt, amikor az apa-fia duó a klub Lille elleni 2-1-es győzelmét ünnepelte az Európa Konferencia Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Gy\u00f6rgy, Katalin, Lajos, Sarolta \u00e9s Vilmos

Fotó: Profimedia

Csütörtökön Vilmos herceg először a Surplus to Supper nevű élelmiszerfelesleg-újraelosztó jótékonysági szervezetnél tesz látogatást, ahol megnézi, hogyan szállítják, válogatják és csomagolják újra a helyi területről származó élelmiszerfelesleget, hogy aztán kis közösségi szervezeteknek szállítsák.

A herceg ezután meglátogat egy nyugat-londoni ifjúsági központot, amely rendszeresen kap élelmiszerfelesleget a Surplus to Supper-től, és meghallgatja, hogyan segít ez az általa támogatott fiataloknak.

A Kensington-palota által kiadott közleményben egy szóvivő így fogalmazott:

Az élelmiszerhulladék csökkentése számos környezeti előnnyel jár, többek között a hulladéklerakókból származó, az éghajlatváltozáshoz hozzájáruló kibocsátások csökkentésével.

A környezet védelme a jövő generációi számára a walesi herceg egyik legfontosabb prioritása, ezért 2020-ban elindította az Earthshot-díjat, egy globális környezetvédelmi díjat és platformot, amely a bolygó helyreállítását és megújítását célzó úttörő megoldások felfedezésére és díjazására szolgál.

2021-ben Milánó városa nyerte az Earthshot-díjat a Hulladékmentes világot építeni kategóriában az innovatív élelmiszer-központjaiért, amelyek összegyűjtik a felesleges élelmiszert, és szétosztják a rászoruló közösségek között.

Forrás: HELLO!

Nyitókép: Profimedia