A Kínai Nagy Fal

A 6 legjobb látnivaló a világ leglátogatottabb országaiban

Egyes országokért szinte mindenki odavan, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy minden évben tömegeket vonzanak. A Turisztikai Világszervezet közzétett egy jelentést, amely a koronavírus-világjárvány előtti statisztikákon alapul, és kiderült, hogy a világ 10 leglátogatottabb országa a világ összes beutazójának 40%-át fogadta. Ebből mutatjuk at első 6 helyezettet és legnépszerűbb látványosságaikat.

1. Franciaország

Kil\u00e1t\u00e1s az Eiffel-toronyra, P\u00e1rizs, Franciaorsz\u00e1g

Fotó: Shutterstock / ESB Professional

Franciaország messze megelőzi a többi országot, mintegy 89 millió éves látogatóval, de ez nem igazán meglepő, hiszen egyike azoknak a helyeknek, amelyeket szinte mindenki szeret. Érthető – csodálatos tengerpartok, hófödte hegyek, finom borok és ételek, ősi történelem, számtalan kastély, és persze Párizs.

Mi lenne a három kötelező látnivaló? Párizs, amely örökké Londonnal verseng az Európa leglátogatottabb városa címért; Provence, a csendes vidékkel és a mediterrán hangulattal; és a Loire a lenyűgöző kastélyaival.

2. Spanyolország

A Sagrada Familia Barcelon\u00e1ban

Fotó: Shutterstock / Luciano Mortula - LGM

Spanyolország 83 millió látogatóval a második helyen áll, így két európai ország is az első két helyen szerepel. Spanyolország, Franciaországgal ellentétben, változatos tájakat kínál, a hosszú tengerpartoktól a hegyvonulatokig, nagyszerű városokat és rengeteg lenyűgöző történelmet.

Az első számú turisztikai helyszín Barcelonában található, ez Antoni Gaudi mesterműve, a Sagrada Familia épülete, amely 150 év elteltével még mindig nincs befejezve, de évről évre lenyűgözőbbé válik. A második helyen a mesés granadai La Alhambra áll, és aki szereti a művészetet, annak, természetesen, kihagyhatatlan a madridi Prado.

3. Amerikai Egyesült Államok

A New York-i Times Square

Fotó: Shutterstock / Marco Rubino

A harmadik helyen az Egyesült Államok áll évi 80 millió nemzetközi látogatóval. Ezen belül is az egyik leglátogatottabb helyszín a New Yorkban található Times Square, amely évente hihetetlenül sok, 50 millió látogatót fogad. A következő leglátogatottabb látványosság nem túl messze, a Central Parkban található.

Bár rengeteg természeti csoda van, mint például a Grand Canyon és más nemzeti parkok, a harmadik leglátogatottabb úti cél az Egyesült Államokon belül valójában Las Vegas, még a floridai Magic Kingdomot és a kaliforniai Disneylandet is megelőzve.

4. Kína

A Tiltott v\u00e1ros Pekingben

Fotó: Shutterstock / ABCDstock

A harmadik és a negyedik hely között nagy a visszaesés, Kínába „csak” 63 millió látogató érkezik évente. Egy ekkora ország esetében pedig nehéz kiválasztani, mit is nézzünk meg először. Az egyik leglátogatottabb látványosság a Nagy Fal, természetesen, a második pedig a pekingi Tiltott Város, amely a Ming-dinasztiától a Csing -dinasztia végéig, csaknem ötszáz éven át szolgált a kínai császárok lakóhelyeként és Kína ceremoniális és hatalmi központjaként.

A harmadik látványosság az agyaghadsereg vagy terrakotta hadsereg, mely az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét őrző agyagkatonák, lovak, kocsik és zenészek elnevezése. Ez Senhszi tartományban, Hszian tartományi főváros központjától mintegy 30 kilométerre, Lintung kerületben található.

5. Olaszország

A r\u00f3mai Colosseum

Fotó: Shutterstock / Nicola Forenza

Visszatérve Európához, 62 millió látogatóval Olaszország áll az ötödik helyen. Ezen belül is a római Colosseum, a firenzei Dóm és a Canal Grande, Velence fordított „S” alakú fő csatornája foglalja el az olaszországi látnivalók első helyét, amely két részre osztja a történelmi központot a Ponte della Libertà csomópont és a Bacino di San Marco között.

6. Törökország

A Hagia Szophia Isztambulban

Fotó: Shutterstock / Boris Stroujko

Egészen meglepő, hogy Törökországba „csak” 46 millió látogató érkezik évente, hiszen annyira sokoldalú ország. A tengerpartok nagyon népszerűek az európaiak körében, Isztambul pedig a világ egyik legnagyszerűbb városa, ha történelemről, építészetről és kiváló természeti környezetről van szó.

Nem meglepő, hogy Törökország leglátogatottabb helyszíne Isztambulban van, a gyönyörű Hagia Szophia, a bizánci építésű hajdani ortodox bazilika. Bár sajnos mostanra már nélkülözi az itt élő macskát, Gli-t, aki évek óta szórakoztatja a látogatókat. Az Izmirtől délre fekvő ókori római kori Efezus városa szorosan a második helyen áll, míg a varázslatos Kappadókia, fehér hegyeivel, amelyeket leginkább hőlégballonból lehet látni, szintén kihagyhatatlan látnivaló.

TravelAwaits

Nyitókép: Shutterstock / aphotostory