4 módszer, amivel több tízezret tudunk spórolni vásárláskor

Mini bevásárlókocsi sárga háttér előtt

Az alábbi négy módszerrel csökkenteni tudjuk az élelmiszerre költött kiadásokat.

Rendeljünk online

Igaz, az élelmiszerek online rendelése további költségekkel járhat, már csaka a szállítási díj miatt is, így is sok pénzt megtakaríthatunk. Online vásárláskor jobban tudunk a bevásárlólistához ragaszkodni, mert kevésbé érnek olyan impulzusok, mint ha a egy üzletben sétálnánk és megpillantanánk valami finomságot, írja a vince.hu.

Vegyünk fagyaztott termékeket

Sokan ragaszkodnak a friss élelmiszererekhez, mert a fagyasztottat nem tartják elég jó minőségűnek. Ez nem mindig van így. A tanulmányok azt mutatják, hogy a friss termékek sokat veszítenek a tápanyagértékükből, ha néhány napig a boltban vagy a hűtőszekrény polcán állnak, ráadásul a fagyasztott termékek sokszor olcsóbbak is, mint friss társaik, főleg, ha az adott bolt saját márkás termékeit választjuk.

Figyeljünk a gyümölcsök és zödségek minőségére

Sokan törekednek arra, hogy elkerüljék a növényvédő vegyszereket, amit leginkább a zöldségek és a gyümölcsök esetében használnak. Akadnak azonban olyan zöldségek és gyümölcsök, amikbe a vastag héjuk miatt nem tud bejutni a vegyszer, így ezekből nem kell bio változatot vásárolni. Ilyen például az avokádó, hagyma, padlizsán, brokkoli és gomba.

Válasszuk az önkiszolgáló kasszát

Ha van rá lehetőség, az önkiszolgáló kasszát használjuk a boltokban. Egy amerikai tanulmány megállapította, hogy az önkiszolgáló pénztárt használó női vásárlók több mint 30, míg a férfiak majdnem 20 százalékkal csökkentették a kiadásaikat.

Valószínűleg azért lehetett ez, mert ilyenkor újra szembesülünk választott termékekkel. A kézi kosár használata szintén sokat segít abban, hogy elkerüljük a felesleges élelmiszerek vásárlását, hiszen senki sem akar több tíz kilót a kezében cipelni.