Ezek a királyi család gyűjteményének legszebb történelmi tiarái

Meghan Markle az esküvői ruhájában

Fotó: Getty

A brit királyi család számos női tagja visel csillogó, drágakövekkel kirakott fejdíszeket állami alkalmakon vagy esküvőkön. Erzsébet királynő például a bankjegyeken a Nagy-Britannia és Írország lányai tiarában jelenik meg. Alábbi cikkünkben a királyi család tiarái közül a legszebbeket mutatjuk be.

Nagy-Britannia és Írország lányai tiara

Fotó: Getty

Ezt a tiarát Teck Mária brit királyné kapta nászajándékba 1893-ban, amikor feleségül ment V. György királyhoz. 50 évvel később szintén esküvői ajándékként továbbadta a fejdíszt Erzsébet hercegnőnek — ma már II. Erzsébet brit királynő —, amikor hozzáment Fülöp herceghez.

Szerelmesek csomója: Cambridge tiara

Fotó: Getty

Még Mária királyné számára rendelték ezt a gyémántokból és 19 függő gyöngyből álló darabot 1913-ban. Az ékszert egyébként ezüstbe és aranyba foglalták. Később ez is Erzsébet királynő tulajdonába került, ő pedig fia egykori feleségének, Diána hercegnének adta kölcsön.

Poltimore tiara

Fotó: Getty

Az 1870-ben a londoni Garrard-ház által készített Poltimore tiara a viktoriánus korszak ékszer stílusának megtestesítője. A fantasztikus alkotás első tulajdonosáról, Lady Poltimore-ról kapta a nevét. 1959-ben Margit hercegnő vásárolta meg egy árverésen.

Mary Bandau tiara

Fotó: Getty

A szintén Mária királyné részére készíttetett Bandeau tiara különlegessége, hogy a rajta ékeskedő, tíz briliáns gyémántból álló központi elem valójában egy levehető bross. Legtöbben Harry herceg esküvőjén láthatták az ékszert, hiszen Meghan Markle aznap azt viselhette.

Cartier Halo tiara

Fotó: Getty

Legutóbb Vilmos herceg felesége, Katalin hercegné viselte a 11 évvel ezelőtt tartott esküvőjükön. Fontos megjegyezni, hogy a 739 briliáns csiszolású mellett még további 149 gyémántot is elhelyeztek rajta.

Nyitókép: Getty

Forrás: Vogue