A királyi családból őt nem hívták meg a koronázásra — most nem Harry a fekete bárány​

Károly király és Kamilla királyné

Fotó: Getty

III. Károly király koronázása nemsokára megrendezésre kerül, tehát egyre jobban kellene körvonalazódnia a vendéglistának. Van azonban egy királyi családtag, aki valamilyen oknál fogva még nem kapott meghívót a nagy napra. Kivételesen nem Harry hercegről van szó. Mi állhat a kivételezés mögött?

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy Károly király több szempontból is modernizálni szeretné a koronázást. Egyrészről a ceremónia hosszát, illetve a vendéglistát is lerövidíttette. A meghívottak között más vallások képviselői is helyet kaptak, annak ellenére, hogy a király a hagyományok szerint az anglikán egyház feje is egyben.

Ezzel a lépésével egy olyan uralkodói stílust akar felvázolni, melyben minden vallási irányzatot tiszteletben tartanak.

Harry herceget és Meghan Markle-t az utóbbi időszakok botrányai miatt sokan nem látnák szívesen a koronázáson. Ennek ellenére III. Károly meghívhatta őket az eseményre, sőt, még a Buckhingam-palota két üresen álló szobáját is felajánlotta nekik ideiglenes rezidenciának.

Bár az invitálás egy békejobbnak megfelelő gesztus lehet a királyi család részéről, Harryék nem biztos, hogy élnek a lehetőséggel. Kapcsolódó cikkünkből részleteket is megtudhatsz az indokaikról.

Ami viszont Markle-ék meghívásánál is szokatlanabb, hogy Sarah yorki hercegné még nem kapott meghívót. Az utóbbi időben a Glamour szerkesztőjének adott interjút, melyben így nyilatkozott a koronázásról:

„A meghívók még nem mentek ki. Ugye?"

www.youtube.com

Everything you should know about King Charles's coronation

Játékos megjegyzése után összefoglalta, hogy bár még sosem volt koronázáson, nem sértődne meg, ha valóban nem mehetne el. A témán kívül kitért Harry hercegékre is. Elmondta, hogy jómaga hisz a család szentségében és mindkét oldalról a megbocsátást látja a helyes lépésnek.

Elárulta azt is, hogy jómaga imád anya lenni, az unokáit látva pedig nagy büszkeséget érez. Meglátásai szerint a néhai Diána hercegné maga is büszke lenne fiára a lemondás után is, Harry herceg gyermekeire pedig ugyanolyan szeretettel tekintene.

„Diána és én régen sokat játszottunk és remekül éreztük magunkat együtt, és erősen érzem — és a király is így lenne —, hogy nagyon büszke lenne az unokáira. És a családra. Én hiszek a család egységében. Szerintem a megbocsátás a kulcs."

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire