Ez lesz Sarolta hercegnő és Lajos herceg feladata a koronázáson

Katalin hercegné, Lajos és György herceg, valamint Sarolta hercegnő

Fotó: Getty

III. Károly koronázásán várhatóan minden királyi családtag komoly szerepkörben részesül majd. Ez alól a legkisebb rokonok sem képeznek kivételt. Most kiderült, milyen feladatot kaphatnak Katalin hercegnéék fiatalabb gyermekei, Lajos herceg és Sarolta hercegnő.

Erzsébet királynő halála után Károly lett az uralkodó, viszont a koronázását még nem tartották meg. A hivatalos ceremóniára május hatodikán kerül majd sor, az ünnepi hétévégét pedig már hónapok óta szervezik. Ezzel kapcsolatban már számos újszerű ötletet megosztottak, amikkel modernizálni akarják az elavult koronázási modellt.

Ezzel kapcsolatban itt tudsz részleteket olvasni.

György walesi hercegVilmos herceg legidősebb gyermekeként jelenleg második helyen áll az öröklési sorban. Így kétségtelen, hogy apjával együtt lényeges szerepet kap majd. Azt viszont egészen idáig nem lehetett tudni, hogy Lajos herceg és Sarolta hercegnő — Katalin hercegnéék kisebb gyermekei — kapnak-e valamilyen feladatot.

Végül az újonnan kikerült vázlatok alapján a három testvér Károly király mellett tűnik majd fel a westminsteri apátságban. Kamilla királyné mellett szintén ott lesznek majd az unokái, akik megjelenéséhez ragaszkodott. Ez a döntés jelentősen szembemegy a királyi hagyományokkal, ugyanis az unokák a királyné előző házasságából vannak.

Ezzel sikeresen szemléltethetik azt a modern uralkodói stílust, amit Károly be akar vezetni a jövőben.

www.youtube.com

Everything you should know about King Charles's coronation

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Harry herceg és Meghan Markle ott lesznek-e az eseményen. Amennyiben igen, akkor vajon az ő gyermekeik is kapnak valamilyen kiemelt szerepet? Ezzel kapcsolatban valószínűleg csak az esemény napján tudunk majd részleteket megosztani.

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire