egy nő ül egy székben sárga kiegészítőkkel és cipőben

Azt hittük, elfelejthetjük, de ez a 90-es évekbeli cipő újra hódít

Ha van egy cipőtrend, az elmúlt hónapokban teljes mértékben uralta a divatvilágot, akkor az a balerinacipő.


A Miu Miu rózsaszín szatén cipőitől kezdve a szalagokkal díszített cipőkön át Alaïa „Strass" balerinacipőjéig nem kellett sokáig várni, hogy a világ legjelentősebb tervezőinek híres hatása a legkedveltebb utcai üzletek cipőkínálatára is átragadjon.

Lehet, hogy még mindig rajongsz az egyszerű balerinacipőkért, de ha követed a divat aktuális változásait, akkor valószínűleg már észrevetted, hogy megjelent egy másik cipő, mint trónkövetelő.

Miután minden AW23-as kifutón feltűnt, a Loewe-tól és Versace-tól kezdve a Prada, Jil Sander, Gucci, 16Arlington, Givenchy, Zimmermann, Saint Laurent, Huishan Zhang és Schiaparelli cipőkön át, csak idő kérdése volt, hogy a hegyes cipő kiszorítsa szeretett lapos cipőink görbe orrát.

Fotó: Mango

Jó hír azoknak, akik nem bírják a felhőkarcolós magasságú tűsarkú cipőket: tagadhatatlan, hogy a kötelező darabok most a hegyesorrú cipők.

Akár a slingbacket kedveled, és csak egy kis extra magasságra vágysz, vagy az icipici csizmasarkú papucsokkal szeretnéd a lehető legalacsonyabb szinten tartani a dolgokat, végtelen számú utcai változat létezik, hogy felélesszük ezt a divatot.

Azért még ne add el vagy száműzd teljesen a balettcipődet. Minden esély megvan rá, hogy néhány napnyi, egymás után következő magasabb sarok után − miután hónapokig lapos cipőket hordtál − újra vágyni fogsz egy kis balerinacipős pihenésre.

Forrás: Glamour

Nyitókép: Shutterstock