Diane Keaton a Ralph Lauren SS23 Runway Show-n 2022. október 13-án a kaliforniai San Marinóban

Ezzel a divat kihívással vagyonokat spórolsz, és még a stílusod is megtalálod

A TikTokot általában a hiperfogyasztással hozzák összefüggésbe, miután a sok influenszer által bemutatott szépségápolási termékek vagy ruhák hatására az emberek ösztönzést éreznek, hogy ők is beszerezzék azokat. Egy új TikTok-kihívás azonban pont az ellenkezőjét teszi.


A 75 Hard Style Challenge néven ismert TikTok-trend arra biztatja a résztvevőket, hogy ne vásároljanak több új ruhát, hanem készítsenek új viseleteket a már meglévő ruháikból.

A kihívást elindító Mandy Lee tartalomkészítő célja segíteni az embereknek megtalálni a saját személyes stílusukat anélkül, hogy bármi újat vásárolnának. Lee szerint ugyanis a túl sok új ruha vásárlása valójában megakadályozhatja, hogy felfedezzük a saját egyedi stílusunkat.

@oldloserinbrooklyn Kicking off 2024 with a style challenge! If you want to start the new year off by glowing up, saving money, getting more use out of your closet and firming up your personal style this one’s for you. 75 days of intentionally getting dressed, collecting data, and discovering what you naturally gravitate towards. I’ve used this method many times and it’s one of my favorite easy ways to get back in touch with myself and see my clothes in a new exciting light. Challenge Rules: Get dressed everyday for 75 days Document your daily outfits Do not buy anything new Set your challenge goals/intentions Get creative and rely on your own brain for inspiration Organize + clean out your closet I will be taking part in the challenge and my personal goals are to start wearing pants more, firming up my casual style, and experiment with new shapes and silhouettes. I hope you’ll join me! #personalstyle #fashion #75hardstylechallenge ♬ original sound - Mandy Lee
„Az ismétlés az, ami személyes stílust teremt – ne félj az öltözékek ismétlésétől. A kihívás lényege, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a már meglévő ruháidból, és hogy magabiztosabbá válj, amikor öltözködsz”

– magyarázza Mandy az első videójában.

Így vágjunk bele

A kihívás hat szabálya:

  1. Öltözzünk fel minden nap 75 napon át
  2. Dokumentáljuk a napi viseletünket
  3. Ne vegyünk semmi újat (használt ruhát sem)
  4. Tűzzük ki a kihívás céljait
  5. Legyünk kreatívak és hagyatkozzunk a saját agyunkra az inspirációért
  6. Rendezzük és takarítsuk ki a szekrényünket
@maxinewylde Day 8 🦋 all blue casual vibes! this definifely beats the leggings i would have been wearing if i wasnt doing this challenge 🤣💖 #75HardStyleChallenge ♬ original sound - maxine wylde

Előnyök

A kihívás nem csak a környezetnek és a pénztárcánknak tesz jót, abban is nagyon hasznos, hogy felfedezzük, mit szeretnénk valójában viselni. Mindannyian estünk már bele abba a hibába, hogy egy új trend miatt megvettünk valamit vagy impulzusvásárlást követtünk el, csak hogy rájöjjünk, valójában nem is illett hozzánk az adott stílus.

Az említett kihívással azonban valóban időt szánunk arra, hogy lássuk, mit szeretünk viselni és mit nem.

„Adatokat gyűjtesz arról, hogy mit veszel fel. Ez egyfajta katalógusként funkcionál, amely nyomon követi, mit viselsz valójában, így új módon élvezheted a ruháidat, és felfedezheted a még meglévő hiányosságokat a ruhatáradban”

– tette hozzá Lee, aki nem ajánlja, hogy a közösségi médiát vagy a Pinterestet használjuk öltözködési inspirációként.

„Ha jól csinálod a kihívást, akkor rájössz, mi az, ami igazán fontos számodra, amikor öltözködsz. A kényelem, az önkifejezés, a könnyedség, vagy minden együtt?”

(Marie Claire AU)

Nyitókép: Amy Sussman/Getty Images