Fehér csipke bugyi vállfán

Tényleg veszélyes a csipke alsónemű viselése?

Köztudott, hogy a pamut alsónemű a legjobb választás a nemi szervek egészsége érdekében. Sokan azonban a divat kedvéért figyelmen kívül hagyják ezt a tanácsot, és csipkéből vagy szaténból készült bugyikat választanak.

A pamut alsónemű nemcsak a legkényelmesebb választás, de viselésének számos egészségügyi előnye is van. A pamutot tartják a bugyik arany standardját.t, mondta.

A pamut nagyon gyengéd, nedvszívó és légáteresztő anyag, míg a szintetikus anyagok, mint a spandex és a nejlon, csapdába ejthetik a nedvességet és a hőt. Ez ideális környezetet teremt a baktériumok és az élesztőgombák számára, hogy növekedjenek és fertőzést okozzanak. Mivel a pamut gyengéd anyag, kevésbé valószínű, hogy szeméremtest-irritációt okoz, ami kellemetlen és fájdalmas lehet.

Azoknak, akik valamilyen egészségügyi állapottal küzdenek, érdemes pamutból készült alsóneműt viselniük. Ha valaki hajlamos az élesztőgomba-fertőzésekre, bakteriális vaginózisra vagy húgyúti fertőzésekre, a pamut alsóneműk csökkenthetik a fertőzések kialakulásának kockázatát. Emellett a hüvelyszárazsággal vagy szeméremtest-irritációval vagy fájdalommal küzdők személyek számára ezek viselése kényelmesebb lehet.

A cukorbetegeknél vagy a várandósság alatt nagyobb a kockázata az élesztőgomba-fertőzések kialakulásának, és az egészség megőrzése érdekében pamutbélésű alsó viselése ajánlott.

Azok, akik a pamut előnyeit szeretnék élvezni, de a csipke megjelenését, pamutbetétes bugyikat keressenek, a bugyi lágyékrésze a legfontosabb része a bugyiknak a szeméremtest és a hüvely egészsége szempontjából. A pamutszövet nélküli alsónemű viselés legnagyobb veszélye az, hogy a nedvesség felgyülemlik, lehetővé téve az élesztőgombák és baktériumok szaporodását.

Az élesztőgombák túlszaporodása kellemetlen élesztőfertőzéseket okozhat. A baktériumok szaporodása a hüvely területén az egészséges baktériumok egyensúlyhiányához vezethet a hüvelyben, és bakteriális vaginózist okozhat. Utóbbi tünete lehet a híg, tejszerű, esetleg halszagú folyás. Amellett, hogy kellemetlen, bakteriális vaginózis esetén antibiotikum szedésére is szükség lehet.

A kockázatok ellenére a más anyagból készült bugyik viselése a legtöbb ember számára nem veszélyesek. Mivel a hüvelyben lévő baktériumok egyensúlya minden nőnél más, sokan negatív hatások nélkül viselhetik ezeket az alsókat.

A lényeg, hogy az évszaknak és az alkalomnak megfelelő alsóneműt viseljünk. A teljesen csipkés bugyikat inkább csak télen hordjuk, mivel a nyári hőségben, amikor gyakrabban izzadunk, gyakoribb problémákat okozhatnak.

A csipke alsónemű viselése különleges alkalmakkor rendben van, de a hétköznapokban vagy edzés közben ne azt viseljük a lehetséges irritáció elkerülése érdekében.

(HuffPost)

Nyitókép: Shutterstock