Gigi Hadid

A „hercegnő bob" az idei nyár nagy trendje − mutatjuk, hogy viseld

A nyári hajtrendek jönnek-mennek, de egy stílus még mindig divatos: a bob frizura. Az A-listások által is jóváhagyott „hercegnő bob”: egy elegáns és szuper tompa stílus, amely a hajszakértők szerint idén nyáron mindenhol jelen lesz.A hercegnő bob határozottan egy statement hajvágás; tökéletes azok számára, akik szeretnék feldobni jelenlegi stílusukat

− mondja Nicola Wood, vezető hajspecialista. Ezt a frizurát viseli a sztárok, köztük Elle Fanning, Gigi Hadid, valamint Mária-Olympia görög és dán hercegnő is, amely a vállak felett, közvetlenül a fülek alá ér. A hercegnő bob nagyszerű azok számára, akik a nyári hőség idejére egy friss, könnyedebb vágásra vágynak.

​Miért trendi most ez a stílus?

Maria-Olympia hercegn\u0151

Fotó: Profimedia

2024 a bob éve. Az előző években a nagy fürtök és a hosszú frizurák domináltak, de idén a rövidre vágott frizurák visszatértek

− mondja Nicola − és abból kiindulva, hogy az utóbbi időben hány híresség viselte már ezt a frizurát, valószínűleg nem téved.

Ráadásul a '90-es évek ihlette frizuráknak is nagy divatjuk van, teszi hozzá Nicola. A rövid, fényes, tompa bobok nagyon népszerűek voltak a '90-es években, így nem meglepő, hogy ez visszatér; ezúttal a hercegnő bob.

Egy másik előny? Nicola szerint a hercegnő bob minden arcformához illik, attól függően, hogy milyen hosszúságot választasz. Ez egy nagyon érett, elegáns stílus, amely mégis egy kis élességet rejt magában.

Kinek áll jól?

Ez a frizura minden hajtípushoz működik. Akiknek vékonyabb a hajad, azok maradhatnak egy hossznál a bobnál, mivel az tökéletesen illeszkedik majd az arcuk köré, azonban ha vastagabb a hajad, akkor érdemes lehet rétegeket hozzáadni, hogy egy kis súlyt levegyél. Egy vastag hajú bob néha túlságosan terjedelmesnek tűnhet, ha nem megfelelően vágják, ezért ne félj rétegeket hozzáadni.

Hogyan készíttesd el a hercegnő bobot?

Ahogy az lenni szokott, mindig a legjobb, ha viszel magaddal inspirációs fotókat a fodrászodhoz. Gigi Hadid, Elle Fanning és Olimpia görög hercegnő mellett, Jurnee Smollett, America Ferrera, Demi Singleton és Minnie Mills is rendelkezik ennek a frizurának különböző variációival, de mindannyian kicsit másképp hordják.

Az is hasznos lehet, ha megkéred a fodrászodat, hogy eleve úgy formázza a bobot, ahogy hordani fogod, legyen az hullámos vagy simára és egyenesre vágott. Ha inkább egy lazább, undone lookot szeretnél, a laza hullámok a tökéletes low-maintenance megoldás.

​És ami a bob frizura karbantartását illeti?

A hercegnő bob ismert az éles hajvégekről, ezért ez fontos, hogy rendszeresen trimmelni vagy vágni kell, hogy a stílus statment jellege megmaradjon. Ez ismét függ a saját személyes hajtípusodtól; néhány ember haja gyorsabb nő, mint másoké.

A hibátlan haj megőrzése érdekében használj szuper nedvszívó mikroszálas törölközőt a hajszárító helyett, hogy segítsd a levegőn száradást. Ha mégis a hajszárító használata mellett döntesz, előtte minél hosszabb ideig hagyd a hajadat a törölközőben, hogy csökkentsd a hőkezelési időt.

Forrás: Glamour

Nyitókép: Profimedia