Különböző frizurájú nők

Már biztos, hogy ez lesz 2024 legnagyobb hajtrendje

Mindenhol ilyen frizurákat fogunk látni, de ti be meritek vállalni?


A bob frizura számtalan változata kavarog a szépségtrendek korszellemében - mint például a tompa bob, a középhosszú vagy long bob és a frufrus verzió. Most a bob újabb változata jelent meg, és úgy tűnik, nagy trend lesz belőle idén.

A Micro Mini Bob nevéhez hűen a bob ultrarövid verziója, amely egy-két centivel rövidebb a fülek aljánál. A vágás franciásan egyedi és sikkes, ráadásul ha jól vágják, nem lesz vele sok dolgunk.

Ebben a frizura vágásban nincs sok textúra, szolid, tiszta vonal jellemzi mindenhol. Míg a múltban a teltebb, ziláltabb bob volt a divat, addig 2024-ben minden az elegáns és kifinomult megjelenésről szól.

Rengeteg híresség már csatlakozott is a trendhez. 2023 nyarán Kim Kardashian elárulta, hogy természetes haja hasonló, mikro hosszúságú, de Kourtney Kardashian is szintén mikrobobra vágatta a tincseit.

Ami a divatos hajszíneket illeti, amelyeket a rövidebb vágással együtt érdemes megfontolni, minden a lágy, finom árnyalatokról szól idén, a színátmenet pedig már nem lesz olyan trendi.

Formázás

A micro mini bob viszonylag csekély formázást igényel, alapvetően egy kerek hajszárító kefére van csak szükség hozzá, az pedig elvégzi helyettünk a munka nagy részét.

Igazi francia sikkes megjelenést érhetünk el úgy is, ha a hajunk elejét C-alakúra formázzuk, amihez egy egy nagy göndörítő hajsütővasat használjunk.

Kinek ajánlott ez a frizura?

Az egyik legnagyobb tévhit, hogy minél kevesebb haja van valakinek, annál kevesebb munkával jár a frizura formázása. A micro mini bobra ez egyáltalán nem igaz.

A rövid haj általában sok simító és fényesítő termékkel mutat a legjobban, hogy ragyogó legyen. Amellett, hogy figyelembe kell vennünk, mennyi erőfeszítésbe kerül a párizsi stílus fenntartása, a hajunk textúrája is számít.

Bármilyen hajszerkezetű hajjal fel lehet dobni ezt a bobot, azonban a vastag, göndör tincsekkel rendelkezőknek több időre van szükségük a formázáshoz. Minél vastagabb a haj és nagyobbak a fürtök, annál nehezebb a bobot elegánsan a nyakhoz simítva hagyni, és így sokkal nehezebb elérni ugyanazt az esztétikát.

(Bustle)

Nyitókép: Shutterstock