Barna, bob frizurájú nő, egyik oldalán felfelé szálló hajjal

Ezt a hajtrendet akarod majd te is idén tavasszal és nyáron

A bob frizura és a frufru idén tavasszal átveszik az uralmat, a legújabb hajvágási trend is ezt bizonyítja.


Idén tavasszal mindenhol az úgynevezett kitty cutot, egy 70-es évek ihlette lob frizurát fogunk látni, és nem meglepő, ha mi is ilyet szeretnénk vágatni magunknak.

A kitty cut egy lobból (hosszú bob), texturált rétegekből és lenőtt frufruból áll. A kitty cut a wolf cut, azaz farkasvágás (a mullet és a shag haj kombinációja) lágyabb változataként ismert, és nagyszerű választás, ha volument szeretnénk, és rétegeket szeretnénk hozzáadni, vagy feldobnánk meglévő stílusunkat.

Míg a farkas vágás egy bozontos, sok textúrával és darabos rétegekkel rendelkező mullet, a kitty cut a lágyabb, lekerekített rétegekre támaszkodik, amelyek élet telibb megjelenést kölcsönöznek. Bár mindkét vágás rengeteg volument biztosít, a kitty cut sokoldalúbb minden hajszerkezethez.

A kitty cut nagyszerű átmeneti vágás mindazoknak, akiknek jelenleg box bobjuk, shag-jük vagy függöny frufrujuk van.

@cintiapjasso The kitty cut hair trend 🩵✨ #hairtrends2024 #haircut #cortedecabello #curtainbangs #layershaircut #hairtrends ♬ California (JR. Ellison Mix) - The Lagoons & JR Ellison

Az elmúlt három hónapban a kitty cut keresése 200 százalékkal nőtt, és a TikTok szerint ez a 2024-es év legtrendibb vágása. Nem véletlen, hogy Jenna Ortega és Emily Ratajkowski is ezt viseli.

A szakértők azt javasolják, hogy vigyünk magunkkal referenciaképet a kívánt kitty cut frizuráról a fodrászhoz. Így könnyebb elérni a kívánt külsőt a hajtípusunk, igényeink és preferenciáink alapján. Sokszor a fodrász száraz vágási technikát alkalmaz, hogy kövesse a haj természetes textúráját.

Ez segít a hossz megállapításában, hogy hosszabb rétegeket hozzunk létre a formán keresztül és az arc körül. Ennek a vágásnak az a lényege, hogy finom mozgást hozzon létre, és ha túl sok formát hoz létre, elveszítheti ezt a lágy textúrát.

@erinlim Bang maintenance. Takes less than 5 min! #bangs #haircare #kittycut ♬ That Gworl - ADVNCE

A kitty cut minden hajtípuson működik. A göndör hajhoz borotvára vagy ritkító ollóra lesz szükség, hogy a hajból eltávolítsák a súly egy részét, ami textúrát ad a vágásnak. Ez a módszer segít abban, hogy a megjelenés ne legyen túl terjedelmes.

Az egyenesebb hajúak belső rétegeket kapnak, egy olyan technikát, amely minden egyes szakasz alá vág, hogy eltávolítsa a súlyt a hajból, és nagyobb mozgást hozzon létre.

Egyenes haj esetén három-négyhavonta javasolt újravágatni a hajunkat ennél a frizuránál, míg a göndör és hullámos hajúak négy-öt havonta meghosszabbíthatják a vágást. A vágott rétegek miatt nagyon kevés karbantartást igényel, és remek vágás azoknak, akik nem akarnak túl sokat foglalkozni a hajukkal.

Szerencsére, ez a frizura nem igényel sok otthoni teendőt, ezeket tehetjük a maximális formázás érdekében:

  • Hajszárító és körkefe használata. Ezzel a kombinációval nagyszerűen elérhetjük a volumenes szárítást, csak használjunk hővédő spray-t a körkefe alkalmazása előtt, leginkább a tövekre koncentrálva a dúsabb megjelenés érdekében.
  • Használjunk hajgöndörítőt a nagyobb definíció érdekében, hogy darabos rétegeket hozzunk létre. Ezután alkalmazzunk egy kis hajformázó krémet vagy spray-t az extra tartás és fényesség érdekében.
  • Diffúzor használata: Hullámos vagy göndör haj esetén egy diffúzor fokozza a formát és minimalizálja a szöszösödést. Használjunk göndörítő krémet vagy spray-t hajszárítás előtt.

Nyitókép: Shutterstock