Az idén százéves No. 5 parfüm ihlette a Chanel új ékszereit

Az idén százéves No. 5 parfüm ihlette a Chanel új ékszereit

Az ikonikus Chanel No. 5 parfüm köré építette a luxusmárka új, lenyűgöző ékszerkollekcióját.Minden idők leghíresebb és legvágyottabb parfümje, a Chanel No. 5 idén ünnepli megalkotásának századik évfordulóját, a francia luxusmárkánál pedig egymást érik az ünnepi kampányok. Ezúttal egy kifinomult ékszerkollekcióval tisztelegnek Coco Chanel egyik legfontosabb alkotása előtt. Bár a divatház mindig is foglalkozott ékszerekkel, azonban ez a kollekció az első drágaköveket is használó "high jewelry" Madmoiselle Chanel 1932 Bijoux de Diamants szériája óta. Mivel az alapító kedvenc száma volt az öt, a parfüm elnevezése mellett ez is indokolja, hogy szinte mindegyik ékszeren megjelenik az ötös szám. Az 1932-es kollekció is öt témára épül, mely mind fontos volt Coco számára: gyöngyök, szalagok, tollak, a nap és a csillagok. Emellett olyan fontos és érzékeny téma is megjelent az ékszereken, mint az Aubazine-i árvaház, ahol a gyerekkorát töltötte, és melynek mozaikpadlója nagy hatással volt rá.

A centenáriumi kampány ezt igyekszik átemelni a 21. századba a Chanel Fine Jewellery Creation Studióban, Patrice Leguéreau vezetésével.

A kollekció legfőbb eleme ez a gyémántnyaklánc:

A nyaklánc közepén egy lenyűgöző, 55,55 karátos gyémánt kapott helyet.

Chanel N5 fragrance bottle

Fotó: Jess Bailey/Unsplash

Az illatunk a testünk és személyiségünk fontos része, még arra is nagy hatással van tudat alatt, hogy milyen véleményt alakítanak ki rólunk az emberek. Épp ezért egy jól megválasztott parfüm a védjegyünkké és legjobb barátunkká is válhat. Ebben a cikkben öt olyan parfümöt mutattunk be, melynek nemcsak az illata, de a története is ikonikus – élén a Chanel No. 5-tel.