Nő fekete balerina cipőben ül a földön

Fekete balerinák – párizsi stílusú cipők, amik soha nem mennek ki a divatból

Párizs a divat fővárosa. Ezt mindenki tudja. Nemcsak a mennyei illatok, az ínycsiklandó fogások, és persze a parázsló romantika szülőföldje. A balerina cipők is innen indultak el világot bejáró útjukra, és a sikerük a mai napig tart.


Mi a titok?

Valójában nincsen semmi rejtély. A fehér balerina cipő ihlette a divattervezőket egykor arra, hogy ezt a kecses, légies, elegáns, utánozhatatlan stílust valamiképpen elérhetővé varázsolják előbb a párizsi közönség, aztán a világ trendre éhes érdeklődőinek. A balett előadások népszerűsége akkoriban is felülmúlhatatlan volt. Még azok is szerették figyelni a bámulatos, lélegzetelállító koreográfiákat, akik egyébként más művészetekért különösebben nem rajongtak. Ennek valószínűleg eleinte maguk a karcsú, szép és profi hölgyek voltak a okai, akikért a férfiak majdnem megvesztek, és akikre a nők titkon, vagy nagyon is nyíltan irigykedtek. Még jó, hogy amikor a nagyközönség is a lábára húzhatta a balettcipőt, azonnal döbbenetes kedveltségre tett szert. Mindenki azt akarta, hogy egy picit a balerinák bőrébe bújhasson.

Ahogy azt fentebb említettük, Franciaországban kezdődött a sikersztori, ami bejárta, és persze térdre kényszerítette a világot. Napjainkban kis túlzással egyetlen hölgy cipős szekrényéből sem hiányozhat egy, két, három, vagy sok pár balerina. Egyszerűen azért, mert kényelmes, ugyanakkor a megjelenése ténylegesen különleges. Akadnak belőle elegáns modellek, aztán laza fazonok, amik a sportos életvitel mellé passzolnak, ahogy erről a CCC sokszínű választéka is hűen tanúskodik.

Bármikor és bárkinek jól áll a balerina?

Mondhatnánk, hogy igen, persze, de akkor valótlanságot állítanánk. Bár az tény, hogy milliók által favorizált fazonról beszélünk, de ettől még nincsen olyan cipőfajta, ami egységesen, kivétel nélkül mindenkinek egyformán jól áll, kényelmes és tökéletes. Korántsem!

Jelenleg aranykorát éli a fekete balerina cipő, ami még lezser kivitelben is elegáns hatást kelt. Van, akinek vékonyítja a lábfejét, ezért nem előnyös. Van, aki tartózkodik a sötét árnyalatoktól, ezért nem szavaz rá. De ha tágabban értelmezzük a típust, akkor akad, akinek kényelmetlen, aki hosszú távon nem érzi jól magát balettcipőben, sőt az sem ritka, ha valakinek olyannyira keskeny a lábfeje, hogy még a legszűkebb modellek is nemes egyszerűséggel túlságosan nagyok. Számtalan oka lehet annak, hogy miért nem a balerina a befutó, és nincs is ezzel semmi baj.

Aki még nem viselt ilyet, annak érdemes a CCC üzleteinek valamelyikében felpróbálni a kinézett modellt, így tapasztalatot, élményt gyűjtve a megélésekről. Ha ekkor minden rendben, ha minden lépés komfortos, és ha a stílus is bejön, akkor nincs mese, a balettcipő újabb rajongóval gazdagodott!

Ősszel is hordható a balerina?

Amennyiben szép az idő, napos, vagy legalábbis nem esik, úgy igen. Ősszel is előfordulhatnak nyarat idéző időszakok, amikor a balerina garantáltan optimális választás. A CCC online felületéről könnyű kiszúrni azokat az alternatívákat, amik akár még színeikkel is illeszkednek az őszi, kicsit melankolikus, ám roppantul színes hangulathoz.

(X)

Nyitókép: Shutterstock