Angelina Jolie a 2021-es Római Filmfesztiválon

Angelina Jolie új fenntartható divatmárkát indíthat

A színésznő új, céltudatos, fenntartható divatmárkával kecsegtetett, amelyet a kreatív emberek számára egy olyan helyként hirdettek meg, ahol a világ minden tájáról érkező szakértő szabók, mintakészítők és kézművesek képzett és sokszínű családjával dolgozhatnak együtt.

Az Atelier Jolie nevű új divatvállalkozás és márka weboldalán Jolie ezt írja:

„A divat egy olyan művészet, amellyel az évek során volt alkalmam játszani. Ruhákat terveztem, és a legjobb szabók közül sokakkal együtt tanultam a formákról. A tervezők gyakran vázlatokat készítenek vagy jóváhagyják a terveket, de a szabók azok, akik a különbséget jelentik, és akikkel igazán szeretek együtt alkotni. És mégis, ezek a készítők ritkán kapják meg azt az elismerést és tiszteletet, amit megérdemelnek.”

A színésznő hozzáteszi, hogy ősszel induló márkája egy hely a szórakozásra.

„Hogy szabadon alkothassuk meg a saját terveinket. Hogy felfedezd önmagad.”

Jolie az Instagramon osztotta meg, hogy demokratizálni szeretné a divatipart azáltal, hogy a vásárlók hozzáférhetnek a feltörekvő tervezők és kézműves mesterek kollektívájához.

Emellett az Atelier Jolie inkluzív online forrássá válik a ruhakészítők felkutatásában, a múltbeli kollekciókból megmaradt, már nem gyártott anyagok és a vintage anyagok felhasználásával „a személyes kreativitást és célt megtestesítő egyedi darabok létrehozásához.

A márka kizárólag megmaradt, minőségi vintage anyagokat felhasználni, és a fogyasztókat is arra fogja ösztönözni, hogy javítsák és újrahasznosítsák a saját szekrényükből származó darabokat, hogy újjáéledjenek, tökéletesítsék az illeszkedést, új életet leheljenek abba, amit akár ki is dobhattak volna, és minőségi, személyes jelentéssel bíró örökbecsű ruhadarabokat hozzanak létre.

Jolie közleményében azt írja, remélik, hogy a kreativitás és az inspiráció közösségét hozhatjuk létre, függetlenül a társadalmi-gazdasági háttértől.

„Kiemeljük azokat az embereket, akik szerepet játszanak minden egyes alkotásban. Sokszínű csapatot fogunk összeállítani, beleértve a menekültek és más tehetséges, alulértékelt csoportok számára biztosított gyakornoki állásokat, a képességeiken alapuló méltóságteljes pozíciókkal. És miközben globális kézművesekkel és alkotókkal dolgozunk együtt, reméljük, hogy segíthetünk megosztani kulturális örökségük gazdagságát, és támogathatjuk saját vállalkozásaik fejlődését.”

Az Atelier Jolie vállalkozás ősszel indul, de Jolie nem árult el konkrétumokat a termékről vagy az irányról.

„Ez mind új, és én inkább művész vagyok, mint üzletasszony... Legyetek elnézőek velem. Remélem, hogy ezt veletek együtt fogom fejleszteni.”