Katalin hercegné

Mindenki Katalin hercegné termetes nyakláncára vágyik

Az arany ékszerek évszázadok óta státuszszimbólumnak számítanak, és ma is ruhatárunk kulcsfontosságú elemei.


Minél vaskosabb a lánc, annál elegánsabb – legalábbis a közösségi médiában dúló trend szerint. A street-stylistok és a szerkesztők már egy jó ideje vastag aranyláncokat vesznek fel a fehér pólóikhoz, Hailey Biebert pedig szinte soha nem látjuk enélkül.

A walesi hercegné − akinek van egy egyszerű munkaruhatára, szabott öltönyökkel és velúr cipőkkel − általában ragaszkodik a visszafogott ékszerekhez.

Katalin hercegn\u00e9 arany nyakl\u00e1nccal

Fotó: Getty Images

Amikor nem a királyi család ereklyéit viseli állami vacsorákon és hivatalos alkalmakon, leginkább a gyermekei monogramjával ellátott finom láncokat kedveli.

A közelmúltban azonban a leedsi AW Hainsworth családi tulajdonban lévő textilgyárba látogatott, és nem szokványos kiegészítőt öltött az alkalomhoz: egy különleges aranyláncot és erdőzöld Burberry-öltönyt viselt.

Katalin hercegn\u00e9 Burberry-\u00f6lt\u00f6nyben

Fotó: Getty Images

Katalin az egyberészes, arany gombokkal díszített blézert és a hozzá illő nadrágot egy fehér selyemblúz fölött viselte, és zöld szarvasbőr csizmát húzott hozzá. Ami azonban egyből szemet szúrt, az a vaskos aranylánc volt a nyakában.

A hercegné látogatása aláhúzta személyes kötődését a textiliparhoz. Apai dédapja, Noel Middleton ugyanis 1958-ban szerepet játszott abban, hogy a családi vállalkozás, a William Lupton & Co. több mint 160 évnyi működés után eladta a pudsey-i malmot az AW Hainsworthnek.

Forrás: British Vogue

Nyitókép: Getty Images