Katalin hercegné vörös kabátban férje, Vilmos herceg mellett

Miért visel olyan gyakran piros színű ruhákat Katalin hercegné?

Katalin hercegné nagyon sok alkalomra választ piros színű öltözékeket. Ez nem véletlen. A királyi család női tagjai mindig bizonyos okból választják meg a kiegészítőiket és a ruháikat. Miért pont a vörös a walesi hercegné legtöbbet viselt színe?


II. Erzsébet királynőről tudni érdemes, hogy uralma alatt legtöbbször rikító, színes ruhákat viselt. Ennek csupán egy célja volt, hogy akármilyen környezetben magára irányítsa a figyelmet. Bármilyen városban vagy országban járt, feltűnő megjelenésének köszönhetően mindenki rá összpontosított.

Ugyanebből az okból választja olyan sokszor Katalin hercegné a vörös színt. A piros árnyalatai mind erőteljesek és figyelmet parancsolók, így senki sem marad le arról, ha a hercegné megjelenik. Tash Bradley színpszichológus így nyilatkozott erről a megfontolt választásról:

„A királyi családtagok nagyon gondosan megválogatják, hogy mit viselnek. Ha egy királyi személy pirosat visel, azonnal figyelmet parancsol. Egy partin, ha valaki piros ruhában van, valaki pedig feketében, a tekintet azonnal megakad — nem számít, ki az illető — azon a piros ruhán.”

Vilmos herceg és felesége nemrég Walesbe utaztak, hiszen Károly király trónra lépése után hivatalosan is ők lettek a walesi hercegi pár. Ezzel egyidejűleg egy eldugott birtokot is örököltek a környéken, melyről egy korábbi cikkünkben lehet olvasni. A látogatásukra Middleton szintén egy vörös kabátot vett fel.

Ez nem csak a figyelemfelhívás érdekében volt egy kiváló döntés, hanem azért is, mivel a piros a tagország egyik hivatalos színe. Ezzel a fajta tisztelgéssel a hercegné előszeretettel él utazásai alatt. Jamaicában zöldet, a Bahamákon akvamarin színt, Belize-ben pedig kéket hordott. Ezek az adott országok zászlóin szerepelnek.