meghan markle

​Ez a Meghan Markle által viselt darab lett hivatalosan is az év ruhája

Az egész világ szeme a sussexi hercegi páron van folyamatosan, és úgy tűnik, divatszempontból is meghatározó szereplők. Az angol Fashion Museum ugyanis az év ruhájának Meghan Markle egyik darabját választotta. Lássuk, melyik volt ennyire emlékezetes!


A hercegi pár folyamatosan a figyelem középpontjában áll, még akkor is, ha áttették a székhelyüket egy másik kontinensre. A médiafelhajtást csak növelték azzal, hogy tavaly televíziós interjút adtak a közelükben lakó Oprah Winfrey-nek. Az adásban több megdöbbentő mondat is elhangzott, melyek futótűzként szaladtak végig a világon, de nemcsak a műsor mondanivalója volt ilyen emlékezetes, a csodás kertben felvett interjú képsorai is ott voltak az év legemlékezetesebb pillanatai közt. A 2021 márciusában sugározott adást körülbelül 60 millió ember nézte mintegy 70 országban, ezzel a világ egyik legnézettebb műsora volt, nem csoda hát, hogy ez a ruha rengeteg ember agyába vésődött be.

Az angliai Bath-ban található divatintézmény, a Fashion Museum szakemberei is így érezték, ugyanis a Meghan Markle itt viselt ruháját választották az év ruhájának. Ez már csak azért is különleges, mert a hercegné épp várandós volt, és nem szokott túl sűrűn előfordulni, hogy egy kismamaruha ekkora figyelmet kapjon.

A nyertes darab ez a fekete selyemből készült Giorgio Armani egyberuha, mely a márka 2022-es tavaszi/nyári Cruise kollekciójának volt része. A múzeum értesülései szerint a hercegné a ruhát díszítő lótuszvirágminta miatt választotta épp ezt, ugyanis a lótuszvirág az újjászületést és a spirituális megvilágosodást szimbolizálja, és hogy valaki ki tud virágozni látszólag szinte lehetetlen körülmények közt is. Nem ritka, hogy a királyi család a ruháival és a kiegészítőivel is üzenetet küld egy-egy nyilvános megjelenés során, Meghan néhai anyósa, Diana hercegné különösen híres volt erről.

A Meghan Markle által viselt darabot most bárki megnézheti a bath-i Fashion Museum A History of Fashion in 100 Objects című kiállításán.

Nyitókép: GettyImages