Menyasszony, a koszorúslányok gyűrűjében

Nem tetszik a koszorúslány ruhád? Ez a megoldás

Túl fodros vagy nem a te színed? Ezt teheted.

A koszorúslányok nem mindig viselhetnek olyan ruhát, amilyet szeretnének. Egy nemrég végzett felmérés szerint a koszorúslányok 66%-a utálta már a ruhája színét, 21%-uk pedig olyan ruhát kapott, amely nem illett rá megfelelően.

„Számtalan történetet hallottam már arról, hogy a koszorúslányoknak nem tetszik a ruhájuk, és 10-ből kilencszer a menyasszony számára nehézséget jelent, hogy egyáltalán találjon olyan ruhát, amely az összes koszorúslánynak összességében megfelel. Számtalan koszorúslány is járt már a stúdiónkban, akik talán elfelejtik, hogy az élmény nem csak róluk szól. Különösen emlékszem egy koszorúslányra, aki valójában a menyasszony tudta nélkül visszaküldte a ruháját, és a ruhapróbán egy másikat készített. Ez nem jött ki jól”

– mondja Jennifer Katherine Crooks, a brit The Secret Fitting Room ruhakészítője és alapítója.

Lucy Menghini, a brit Six Stories esküvői ruhaszalon alapítója azt javasolja, hogy ahelyett, hogy kicserélnénk a ruhánkat anélkül, hogy szólnánk a menyasszonynak, inkább beszéljünk róla vele, hogy nem tetszik.

„Kezdd egy nyílt beszélgetéssel, ahol kifejezed a ruhával kapcsolatos gondolataidat és aggodalmaidat. Létfontosságú, hogy megértéssel és kompromisszumkészséggel közelítsük meg a helyzetet, és olyan megoldást keressünk, amely egyensúlyban tartja a menyasszony elképzeléseit az Ön kényelmével és személyes stílusával”

– tanácsolja Menghini.

Crooks szerint óvatosan közelítsük meg a beszélgetést, hogy ne bosszantsuk fel a menyasszonyt, akinek esetleg hónapok, ha nem évek óta megvan az elképzelése a ruhák kinézetéről. A beszélgetés előtt érdemes megkérdezni magunktól, hogy mi az, ami nem tetszik a ruhában.

„Olyasmi, amivel együtt tudsz élni, vagy tényleg kényelmetlenül érzed magad benne? Ha ez utóbbi, akkor mindenképpen érdemes megbeszélni. Legyen megoldásközpontú. Ha nem tetszik a ruha, de úgy gondolja, hogy néhány változtatással jobbá teheti, akkor vizsgálja meg ezt.”

A beszélgetést úgy kezdjük a menyasszonnyal, hogy biztosítsuk őt arról, a végső döntés az övé lesz.

„Menjen el néhány példával a már látott ruhákból, és próbálja meg elérni, hogy azok igazodjanak a korábban választott esztétikához. Egy kis színváltoztatásra könnyebb igent mondani, mint egy teljes átalakításra”

– tanácsolja Crooks.

Menghini szerint fontos, hogy megosszuk az aggályainkat, de hangsúlyozzuk, hogy az a szándékunk, hogy olyan megoldást találjunk, amely összhangban van a menyasszony elképzelésével.

„Pontosan mondja el, mi az, ami nem tetszik neki, és ne feledje azt sem, hogy próbáljon higgadt maradni a beszélgetés során. Szánjon időt arra, hogy pontosan megszervezze, mit szeretne mondani, legyen világos és nyitott, hogy olyan megoldást találjon, amivel mindketten elégedettek.”

Az olyan forgatókönyv elkerülése érdekében, amikor elmondjuk a menyasszonynak, hogy nem tetszik a ruha, az egyik megoldás az lehet, ha vele közösen keresünk olyan ruhákat, amelyek megfelelnek a színvilágának és elképzeléseinek, mielőtt kiválasztja a végleges ruhákat.

Menghini szerint a koszorúslányokat ideális esetben valamilyen mértékben be kell vonni a ruhaválasztásba. Lényeges, hogy a menyasszony figyelembe vegye a preferenciáikat, és kérje ki a véleményüket a kiválasztási folyamat során.

Bár ideális lenne harmonikus egyensúlyt találni aközött, amit mi szeretünk és ami a menyasszonynak tetszik, ha az elképzeléseink nem egyeznek, akkor lehet, hogy csak mosolyogni és tűrni kell. Majd a saját esküvőnkön azt viseljük, amit maximálisan szeretünk.

(Glamour)

Nyitókép: Shutterstock