A Coda című film stábja a 2022-es Oscar-gálán

Ez a szín hozza a legtöbb szerencsét az Oscar-díjátadókon

A 96. Oscar-díjátadóra most vasárnap került sor. Az A-listás sztárokkal teletűzdelt díjátadó szezon végén végre láthattuk Hollywood legjobbjait a vörös szőnyegen, teljes pompájukban.


Minden évben az egyik legnagyobb izgalommal várt dolog az Oscar-díjátadóval kapcsolatban a sztárok ruhaválasztása, és hogy vajon túlszárnyalja-e valaki a valaha viselt legdrágább Oscar-ruhát. Azt már tudjuk, hogy ezek körül a dolgok körül óriási a hype, de az Accessorize szakértői divatelemzésükkel még izgalmasabb dologra jöttek rá.

A legjobb színésznő és a legjobb női mellékszereplő jelöltek Oscar-divatjának 40 évét felhasználva kutattak egy kicsit, és kikövetkeztették, hogy a jelöltek számára melyik a legszerencsésebb szín, amit az estén viselhetnek.

Melyik szín hozza meg a sztárok szerencséjét az Oscar-díjátadón?

Ha csak Emma Stone 2017-es megjelenésére gondolunk, vagy Liza Minelli 1973-ban viselt ruhájára, esetleg Hillary Swankre és az ő 2000-es évekbeli vörös szőnyeges megjelenésére, akkor hamar rájövünk, hogy az Oscar-gála szerencse színe a sárga. A legjobb színésznőnek járó díjra jelölt sztárok 43%-a nyert is a sárga színt viselve.

Melyik a legszerencsésebb tervező?

Meglepő módon a legjobb női mellékszereplő esetében is pontosan ugyanez az eredmény. Ezen kívül a kutatás során azt is megállapították, hogy a legszerencsésebb tervező a női sztárok számára a Giorgio Armani, ahogy azt Viola Davis is bizonyította, aki 2017-ben az ő haute couture Armani Privé vonalát viselve vitte haza a díjat a Fences című filmben nyújtott alakításáért.

Színek, amiket jobb, ha kerülnek a sztárok az Oscar-gálán:

Az est legnagyobb díjára pályázó színésznők számára a zöld a legszerencsétlenebb szín: az elmúlt 40 évben 15 nő viselte ezt a színt, és csak ketten nyertek közülük. Az egyik ilyen kivétel a rendkívül tehetséges Emme Thompson volt, aki a Howard End című filmért kapott Oscar-díjat 1993-ban.

A zöld színen kívül pedig főleg a női mellékszereplőre jelöltek számára kerülendő: a szürke. Szinte egy színésznő se nyert díjat, aki ezt a színt viselte az Oscar-gálán.

Fotó: Instagram/cinemate_canal

(Marie Claire)