Közeli kép füstös szemsminket viselő nőről

Így készítsünk tökéletes füstös szemet

A füstös szemek azonnal feldobják és felerősítik a sminket, az elkészítése azonban trükkös lehet. Az alábbiakban lépésről-lépésre bemutatjuk az egyszerű, hűvös tónusú füstös szem elkészítését.


1. Primer és szemkihúzás

A primer az első és legfontosabb lépés a szemhéjfesték alkalmazása előtt, mivel az biztosítja, hogy ne kenődjön el és tartós legyen a festék. Ha a szemhéjunkon elszíneződés, használjunk színkorrekciós alapozót. Ellenkező esetben használhat egy átlátszó primert.

Miután megszáradt, használjunk szemceruzát, amit vigyünk fel a felső szempillavonalra és a szem alsó, belső peremére. Kenjük el az ujjunkkal kissé, hogy megteremtse a füstös smink alapvonalát. A vízálló szemceruza ideális választás, mivel a szemceruza hajlamos eltűnni a vízvonal körül, ami egy természetesen nedves terület.

2. Szemhéjfesték kiválasztása

A szemkihúzás után keverjünk össze két hideg színű szemhéjfestéket egy puha és nagy ecsettel, hogy egyenletesen, körökörös mozdulatokkal oszlassuk el a szemünkön.

Kezdjük a szemhéj közepén, majd mozgassuk az ecsetet előre-hátra, hogy kontrasztot építsünk. Menet közben több árnyékot is felvihetünk a szín elmélyítése és a füstös hatás fokozása érdekében.

Ha a füstös alapra csillogó szemhéjfestéket keünk, azzal könnyen feldobhatjuk a tekintetünket. A szemek belső sarkába is felviheünk belőle egy kicsit.

3. Szempillaspirál

A dús szempillák még jobban kiemelik a füstös szemet, ezért nyugodtan használjunk több réteg szempillaspirált. Kezdjük a szempilláink tövénél, és mozgassuk a spirált előre-hátra az azonnali vastagság eléréséért. Ezután mozgassuk a kefét felfelé a szempillákon keresztül, hogy csomósodás nélkül szétváljanak. Az alsó szempilláknál tartsuk függőlegesen a szempillaspirált, és enyhén koppintsunk minden egyes pillára, hogy a festék anélkül kerüljön fel rájuk, hogy a szem alatti bőrre kerülne.

4. Műszempilla

Ha még drámaibbá szeretnénk tenni a hűvös tónusú, füstös megjelenést, használjunk műszempillákat.

A szemsmink elkészülte után áttérhetünk a smink többi részére. Ha a szemhéjfesték után alapozót és korrektort használunk, könnyen eltüntethetjük a lehullott szemfestéket.

Befejezésként használjunk természetes hatású pirosítót és világos ajakszínt a füstös árnyék ellensúlyozásaként és a kiegyensúlyozott megjelenésért.

(Byrdie)

Nyitókép: Shutterstock